Fortsætter mørklægning af Mette Fs ukendte Grundlovssag: Ministerium kan på fjerde måned ikke finde bilag

Det er åbenbart en særdeles besværlig opgave for Sundhedsministeriet at finde frem til, hvad skatteyderne foreløbigt har betalt, for at Kammeradvokaten kan føre en sag på vegne af Mette Frederiksen.

Lars Bjørknæs,

23/06/2021

Senere i år begynder den såkaldte Granskningskommission sit arbejde, når den skal finde frem til, om Mette Frederiksen og andre regeringsmedlemmer har begået Grundlovsbrud i minksagen. Et kommissionsarbejde der sker sideløbende med, at Mette Frederiksen måske til manges overraskelse, allerede er blevet stævnet i én verserende Grundlovssag.

Det i forhold til, om en række af de coronarestriktioner hendes regering har indført, har været eller er i strid med Grundlovens såkaldte frihedsbestemmelser. Sagen er anlagt af Organisationen for Oplysning om Corona Virus COVID-19, hvis frontfigur er den tidligere læge, Søren Ventegodt. En sag Kammeradvokaten på vegne af Mette Frederiksen, forsøgte at få afvist ved Københavns Byret. Men herfra lød vurderingen i første omgang, at kravene var så reelle, at der var behov for udmeldelse af syn og skøn – hvorfor sagen stadig verserer i retssystemet.

Siden vi på 180grader.dk for første gang omtalte sagen tilbage i marts, har vi forsøgt at få oplyst, hvilke udgifter skatteyderne foreløbigt har haft til at forsvare Mette Frederiksen. Det er sket ved at begære aktindsigt i fakturaerne fra Kammeradvokaten hos Sundhedsministeriet, der i denne sammenhæng fungerer som sekretariat for statsministeren.

Men igen og igen har Sundhedsministeriet meldt tilbage, at det simpelthen ikke har haft mulighed for at finde frem til bilagene. Fra Sundhedsministeriets side har man gang på gang udsat sin fremsendelse, efterhånden som en tidligere udleveringsfrist sat af ministeriet selv, enten var ved at udløbe eller allerede var overskredet.

Det er senest sket tidligere på ugen, efter at Sundhedsministeriet i en email har oplyst, at man nu forventer, fremsendelsen vil ske i juli. Om det dog vil ske, må dog anses for at være et åbent spørgsmål.

For udleveringen er nemlig sat til et tidspunkt, hvor en stor del af ministeriets medarbejdere, for længst er gået på sommerferie.