Farligt vejr på vej: DMI opgraderer vejrvarsel til kategori 2

DMI har opgraderet deres tidligere varsel fra kategori 1 til kategori 2, hvilket indikerer ankomsten af farligt vejr i store dele af Danmark. Dette opgraderede varsel blev udsendt tidligt om morgenen, præcist kl. 6.10.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

180Graders Redaktion,

03/10/2023

Varslet omfatter kraftig regn, der forventes at påvirke den nord- og nordvestlige samt den centrale del af Jylland indtil tirsdag kl. 12.

Der er også risiko for kraftig regn i dele af det sydlige og østlige Jylland indtil samme tidspunkt. Imidlertid ser det ud til, at Fyn, Sjælland, Lolland, Falster, Langeland og Bornholm vil undgå det værste af vejret, selvom ustadigt vejr også forventes i disse områder.

Lavtrykket er dannet over Nordsøens sydlige del, på grænsen mellem meget varm luft over Centraleuropa og køligere luft over De Britiske Øer.

Dette lavtryk bevæger sig nordøst over Jylland og bringer med sig betydelige mængder regn. Områderne med kraftig regn forventes at have passeret omkring middagstid, hvorefter vejret vil klare op en smule, selvom der stadig vil være byger, dog af mindre intensitet.

Der forventes at falde mellem 20 og 40 mm regn mange steder, og i Nordjylland kan der falde op til 50 mm regn. Kriteriet for kraftig regn er mere end 24 mm på 6 timer eller mere end 30 mm på 24 timer.

Med disse betydelige mængder regn er der risiko for trafikale problemer. Drænene i vejene kan muligvis ikke håndtere al denne regn, hvilket øger risikoen for akvaplaning på mange veje tirsdag. Da mange danskere endnu ikke har skiftet fra sommerdæk til vinterdæk, kan dette skabe farlige situationer på vejene.

Vinterdæk er bedre egnet til kørsel i regnvejr, da de har dybere lameller, der effektivt kan lede vandet væk. Derfor opfordres bilister, der endnu ikke har skiftet til vinterdæk, til at udvise ekstra forsigtighed, når de kører i de kommende dage.