Anklager vil sende ekskærestens nye kæreste flere år i fængsel – og mener ikke at være inhabil

Et noget specielt opgør vil den kommende tid finde sted i Københavns Byret mellem en kendt aktivist og hans kærestes ekskæreste.
Lars Kragh Andersen (tv)
Lars Kragh Andersen (tv)

Lars Bjørknæs,

01/06/2021

En af grundsætningerne indenfor den danske retspleje er, at alle har krav på en retfærdig rettergang. På samme måde som kravet også er, at eksempelvis en anklager ikke må have personlige følelser i klemme.

Men om det sidste er tilfældet er et åbent spørgsmål i sagen, som indenfor en overskuelig fremtid forventes at løbe af stablen i Københavns Byret. Her står aktivisten Lars Kragh Andersen, der blandt andet skabte platformen Frihedsaktivisten via 180grader.dk, tiltalt for overtrædelse af den såkaldte Respektpakke, hvis formål er at beskytte offentligt ansatte mod det, man fra lovgivers side anser for uretmæssige krænkelser.

Overfor Lars Kragh Andersen kommer Anders Larsson i sin egenskab af anklager ved Københavns Politi til at sidde, på trods af at han er ekskæreste til Lars Kragh Andersens nuværende kæreste.

Sagen og den specielle situation på den måde at sidde overfor sin kærestes ekskæreste, kan du høre Lars Kragh Andersen fortælle om i podcasten placeret over denne artikel – ligesom du også kan høre svaret fra Københavns Politi.