Træt af mælkebøtter? Her er haveejernes bedste tip til at slippe af med dem

Det kræver hverken ukrudtsmidler eller andre kemikalier!
Foto: Viridi Green / Unsplash
Foto: Viridi Green / Unsplash

Jens Asbjørn Bøgen,

23/05/2023

Mange haveejere ser mælkebøtter som en gene, der dukker op i græsplænen, og det kan være en kamp at fjerne dem.

Mens den første tanke typisk er straks at række ud efter flasken med ukrudtsmiddel, er der måder at håndtere problemet på uden at sprøjte kemikalier.

Med dette i baghovedet, er haveejere strømmet til sociale medier for at dele, hvordan de fjerner mælkebøtter fra deres græsplæner, såvel som andet ukrudt.

Det skriver Express.

Ingen kemikalier, tak

En mand, der skrev på Gardening UK Facebook-siden, ledte efter råd til at forbedre udseendet af sin græsplæne, som så ud til at være dækket af ukrudt.

Andy Clarke delte et billede af sin græsplæne og sagde: "Hej gartnere, hej alle sammen. Jeg har ikke skrevet herinde før, men jeg håbede, at I kunne hjælpe. Hvad er den bedste måde at slippe af med dette ukrudt?"

"Jeg prøvede at bruge et børne- og kæledyrsvenligt naturligt græsplænefoder. Vi har kæledyr, så vi ønsker ikke at bruge noget med for mange kemikalier."

"Græsset er dækket af mælkebøtter, men disse ser ud til at vokse ret spinkelt og med en rød/orange blomst på dem. Alle forslag vil blive værdsat."

I gang med håndspartlen

For at befri græsplænen for dette ukrudt anbefalede gruppemedlemmerne Andy at slå sin græsplæne og derefter grave hvert enkelt ukrudt op, så hele roden fjernes.

Jonny Foster sagde: "Brug tid på at slå græsplænen og grav derefter ukrudtet op, de er ret individuelle, så nemt nok at klare. Så er det bare at rive de bare jordpletter op."

"Hvis du fjerner dem, du ser i fremtiden, før de frø, vil du få dem under kontrol."

Tracey Morris skrev: "Det er en god idé at aflive dem efter blomstring for at forhindre yderligere frø, hvis du ikke kan få dem alle op med det samme. Så får bierne gavn af dem, og det gør du også."

"Det er også værd at slå græsset først, hvis du planlægger at grave mælkebøtterne op."

Katherine Nolan sagde: "Jeg havde en hel del af disse i min have, de var en absolut pine."

”Den bedste måde at fjerne dem på er at slå græsplænen, så får jeg en håndspartel skubbet dybt ind under og løfter."

"De kommer op, og jeg trækker rodsystemet med sig og skubber derefter græsset tilbage på plads. Dette er bedre end at bruge ukrudtsmiddel, da resultaterne er øjeblikkelige, og det tager ikke dage, før de dør."

Facebooksiden er fyldt med lignende råd, så det ser altså ud til, at den bedste måde at komme mælkebøtterne til livs, er at slå græsplænen og så ellers bruge et par timer på knæ i haven.