De bedste råd mod alger og flisepest: Sådan gør du terrassen sommerklar

Det begynder jo at blive dejligt lunt!
Foto: Monika Schröder fra Pixabay
Foto: Monika Schröder fra Pixabay

Jens Asbjørn Bøgen,

11/05/2023

Når haven skal gøres sommerklar, så er det vigtigt, at terrassefliserne også bliver behandlet, men det kan være svært at slippe af med algerne og flisepesten

Efter en lang og kold vinter kan husejere tråde udenfor for at opdage, at deres engang så flotte terrasser nu er dækket af snavs.

Efterhånden som dagene bliver varmere og længere, vil mange mennesker se udad og forsøge at få deres haver til at se mere æstetisk tiltalende ud så de er klar til sommerens grillfester og havekomsammen.

Med dette i tankerne har fans af rengøringseksperten fru Hinch, hvis fulde navn er Sophie Hinchliffe, delt deres enkle løsning til rengøring af terrasseplader.

Det fortæller Express.

Deler tips med eksperterne

Mrs Hinch, som også er en livsstilsinfluent og forfatter, har mere end 4,7 millioner følgere på Instagram og deler ofte sine have- og hjemtips online.

Hendes fans har de seneste år taget til sociale medier for at dele deres egne hacks til at løse almindelige hjem- og haveproblemer.

Facebook-bruger Mary Gavigan skrev: "Hej, nogen forslag til rengøring af disse gamle terrassefliser? De er omkring 40 år."

Indlægget blev oversvømmet med svar, men den mest foreslåede metode var at bruge et terrasserenseprodukt.

Sandra Milano kommenterede: "Jeg brugte Wet and Forget på vores stentrin, og to uger senere er jeg tilfreds med resultaterne."

"Er lige blevet færdig med at bruge det på vores plader. Du skal vente lidt, før du begynder at se resultater, men det er så nemt at bruge."

Vit Jones og Debra Badrock skrev på gruppen og antydede begge, at Mary burde bruge en med navnet "Wet and Forget".

Skal af med alger

I mellemtiden sagde Sandie Dobson: "Fordel og lad koncentratet sidde i tørt vejr, og se dem blive lysere dag for dag."

"Intet hårdt arbejde involveret overhovedet, dræber grøne alger på fliser, hegn og alle udendørsarealer inden for få timer. Ville ikke bruge andet."

Terrasserensere kan købes online eller hos de fleste byggemarkeder.

Andre forslag fra Mrs Hinch-fans omfattede brug af blegemiddel, en højtryksrenser, sodavandskrystaller og Pink Stuff-creme.

Louisa Whitby sagde: "Jeg ville bruge blegemiddel."

Helen Edgley kommenterede: "Kan du leje en højtryksrenser?"

Viv Laverick var enig og skrev: "Jetvask eller en spand vand med blegemiddel. Kast over fliser og børst som en gal med en fejebørste.”