Whistleblower fyret af Facebook for at afsløre interne dokumenter: Nu er han millionær – efter kæmpe opbakning

Den økonomiske saltvandsindsprøjtning kommer ikke fra store organisationer, men i stedet via mange små bidrag.

Lars Bjørknæs,

02. juni 2021

Hvad tillader Facebook i forhold til omtale af vacciner – eller sagt på en anden måde: Hvilke begrænsninger opstiller techgiganten i forhold til, hvilke tanker der må offentliggøres? Det spørgsmål har de seneste dage været stærkt diskuteret på den anden side af Atlanten i forbindelse med, at Morgan Kahmann har stillet sig frem med oplysninger, han ifølge eget udsagn har fået udleveret under sit arbejde for netop Facebook.

Ifølge whistlebloweren viser interne dokumenter, at techgiganten går meget langt i bestræbelserne på at lukke ned for debatten i forhold til, om der eksempelvis er en række negative følgevirkninger af at tage coronavaccinerne.

Afsløringerne bragte Morgan Kahmann via Project Veritas, der de seneste år har markeret sig som en af USA's absolut førende medier i forhold til at afsløre venstreorienteredes holdninger med skjult kamera. Af samme årsag er Project Veritas frygtet – og hadet - blandt ikke kun Facebook og Twitter, men også store venstreorienterede medier som CNN, MNSBC og New York Times.

Morgan Kahmanns deltagelse i Project Veritas dækning af Facebooks begrænsninger i forhold til at diskutere coronavacciner, medførte måske ikke så overraskende en fyreseddel fra techgiganten. Omvendt må det anses for iøjnefaldende, hvor hurtigt den nu tidligere Facebook-medarbejder er kommet økonomisk på fode.

Således har han med Project Veritas hjælp stablet en indsamling på benene, hvor han i skrivende stund er tæt på at nå sit mål på 500.000 dollars – eller hvad der svarer til lige over 3 millioner kroner. Først og fremmest i form af små indbetalinger på mellem 10 og 50 dollars, da det i alt er næsten 1.700, der frivilligt har støttet.

Indsamlingen sker via den kristne organisation GiveSendGo, efter at flere andre platforme har afvist at hjælpe dem, der har stillet sig frem med deres historier via Project Veritas.