DR lukker ned for højreorienterede politikere: De er for populære – TV2 overvejer at gøre det samme

Statsmediet forsøger at lukke ned for først og fremmest politikere fra Venstre og Nye Borgerlige, når de kommenterer på nyhedshistorier.

Lars Bjørknæs,

06. maj 2021

Et af de faste kritikpunkter fra højrefløjen er, at Danmarks Radio ikke kun har en forkærlighed for venstreorienterede politikere. Men også fast vinkler historierne på en måde, som de færreste højreorienterede ville have gjort.

I forsøget på at blive hørt, har en række højreorienterede politikere som Nye Borgerliges Pernille Vermund de seneste måneder gjort brug af det, som DR har kaldt for en finte. Nemlig at de på Facebook er gået ind og kommenteret på opslag på DRs nyhedshistorier, hvilket har gjort, at politikerne er kommet meget højt op i kommentatorfeltet.

Men det er slut nu, efter at Danmarks Radio har ændret på Facebook-opsætningen. Overfor Journalist-forbundets fagblad, Journalisten, forklarer redaktionschef på DR, Hans Christian Kromann, det med at man ikke ønsker at populære politikere skal løbe med opmærksomheden :

- Nu forsøger vi at se, hvad det gør ved debatten, når vi rangerer kommentarerne efter nyeste, så det ikke længere er kommentarer, der får flest likes, der vises. Det er jo klart, at hvis du har 5.000 følgere, der går ind og liker din kommentar, så kommer man øverst i kommentarsporet, og det kan man ikke konkurrere med som helt almindelig dansker med 200 venner.


Overfor Journalisten oplyser TV2, at man overvejer lignende tiltag.