Mette Frederiksen holder danskerne for nar

LEDER: Meldingen inden den socialdemokratiske magovertagelse var klar og utvetydig: med Mette Frederiksens Socialdemokratiet får vælgerne en fortsa...

Claes Kirkeby Theilgaard,

25/11/2019

LEDER: Meldingen inden den socialdemokratiske magovertagelse var klar og utvetydig: med Mette Frederiksens Socialdemokratiet får vælgerne en fortsat stram udlændingepolitik – og det vil selv ræverøde og radikale støttepartier ikke kunne ændre på. Her på den anden side af valgsnakken står det dog stadigt mere klart, at Mette Frederiksen ikke kan leve op til det løfte, hun ellers turnerede rundt med under valgkampen.

11. Så mange lempelser på udlændingepolitikken har Mette Frederiksen og hendes regering stået bag, siden de kom til magten for ganske få måneder siden. Samtlige af lempelserne er blevet gjort op i en opgørelse fra B.T., og de inkluderer gratis uddannelse til flygtninge, en tilbagerulning af paradigmeskiftet, at Danmark på ny har åbnet op for kvoteflygtninge og et nyt børnetilskud til arbejdsløse udlændinge.

De mange lempelser har selvsagt mødt kritik fra den borgerlige opposition. Flere har anklaget Mette Frederiksen og resten af Socialdemokratiet for løftebrud. Det er dog en beskyldning, som socialdemokraterne selv afviser blankt.

Partiets udlændingeordfører Rasmus Stoklund går endda så langt, at han end ikke vil anerkende, at man ved lov har lempet udlændingepolitikken 11 gange. Udlændingepolitikken er lige så stram som før valget, må vi tungnemme ikke-socialdemokrater altså forstå.

Faktum er dog, at udlændingepolitikken er blevet lempet. Og at den er blevet lempet hele 11 gange. Samtidig kan der meget vel være flere lempelser på vej. Under finanslovsforhandlingerne har Radikale Venstre således meldt ud, at de ikke vil bakke op om en fortsat grænsekontrol. Noget, som Socialdemokratiet dog foreløbigt nægter at give efter for.

Én ting ville være, hvis Mette Frederiksen og hendes socialdemokratiske kumpaner helt ærligt meldte ud, at de ikke kunne leve op til valgkampsløfterne. Det ville være et svigt af vælgernes tillid, men det ville være et ærligt svigt.

Noget helt andet er den måde, hvorpå Mette Frederiksen og resten af socialdemokraterne forsøger at holde danskerne for nar. Her svigter man ikke blot sine vælgere, man er også uærlig omkring svigtet. Man forsøger at opretholde en illusion om, at Socialdemokratiet sikrer en stram udlændingepolitik, når man øjensynligt ikke gør det.

”Ingen skal true os til at ændre den stramme udlændingepolitik, som et bredt flertal både i befolkningen og Folketinget står bag”, var meldingen fra Mette Frederiksen ellers, da vi var halvvejs inde i valgkampen.

Giv det en sommerferie og et par måneder i Statsministeriet, og i stedet har vi en slagen socialdemokratisk regering, der ikke vil indrømme sit eget nederlag og svigt.

Mette Frederiksen holder danskerne for nar, når hun påstår, at Socialdemokratiet fører en stram udlændingepolitik. Det er på tide, at hun indrømmer, at regeringen har tabt slaget om udlændingepolitikken til sit ræverøde og radikale parlamentariske grundlag.