Af Daniel Holm Nielsen, dansker bosat i Sverige
De danske grænser lukkede 14. marts. Sådan da.
Danske statsborgere må stadig rejse ind, men udlændinge skal have et anerkendelsesværdigt formål. Ideen med loven er jo naturligvis at man ikke ønsker europæiske turister, der rejser til Danmark med foremål, der ikke kan betegnes som nødvendige.
Hvad de danske politikere tilsyneladende har glemt, er at der bor cirka 7500 danske statsborgere i Malmø, hvoraf en god procentdel der pendler til Sjælland og i særdeleshed København for at arbejde. Ligeledes pendler en stor gruppe svenske statsborgere til København med samme foremål. Det er svært at sætte et præcist tal på, men det er formentligt et femcifret antal arbejdere. Det er mange mennesker. Alene i ældreplejen i København arbejder næsten 500 svenskere.
Som landet ligger nu, har vi ét tog i timen det meste af døgnet, og et par enkelte myldretidstog. Som Øresundspendler kan jeg mærke at pendlingen atter er steget efter at butikkerne og andre arbejdspladser begynder at åbne igen. Det betyder altså at afstanden til de andre rejsende falder, og smitterisikoen stiger.
Hvis ikke vores politikere snarest muligt tillader flere togafgange over Øresundsbroen, risikerer vi at os togrejsende begynder at smitte hinanden undervejs.
Jeg tror de fleste af os ville have det skidt med tanken om, at vi måske kan komme til at smitte en sygeplejeske eller en SOSU-assistent i toget, alene fordi de danske myndigheder har presset os sammen på én afgang i timen.
Dette er et debatindlæg indsendt af en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.