Kære muslimer: I er selv skyld i det had, I møder

Foto: Lindsey Wasson/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Lindsey Wasson/Reuters/Ritzau Scanpix

180Grader Debat,

07/05/2020

Af Michael Andersen, aktivist

I mange år har man hørt fra den yderste venstrefløj og muslimske stemmer på internettet og i samfundsdebatten, at danskerne er racistiske, når det kommer til indvandrere og religion.

Især muslimer benytter sig hurtigt af offerrollen og smider racismekortet, når islam eller muslimers opførsel kritiseres og så kommer sætningerne de elsker at bruge: vold avler vold, og had avler had.

Men at de (muslimer, og den yderste venstrefløj) bruger de udtryk overfor resten af befolkningen er lidt komisk, for ja, de to sætninger passer på nogen punkter. Men en ting ser de gladeligt bort fra, og det er, at for at hadet kan opstå, så er der i de fleste tilfælde en grund til det. 

Lad os lige grave ned til grundstammen, af det som netop mange i de to grupper gerne ignorere - og nej, jeg forsvarer hverken vold eller had af nogen art.

Modstanden og hadet imod islam og muslimerne begyndte pga. muslimers opførsel ved, at jo flere de blev, jo flere krav og særhensyn begyndte de at kræve, og modstanden og hadet vil fortsætte med at vokse lige så længe, vi ser den muslimske opførsel markere sig i samfundet. 

Hvis muslimerne vil sænke modstanden imod islam og muslimerne, så er muslimerne nødt til at indse, at problemet stammer fra deres egen baghave - og det er i deres egen opførsel. Så had avler had, men det hele stammer jo oprindeligt fra islam og muslimerne selv. Det glemmer mange. 

Vi som ikke-muslimer kan ikke vinde den kamp, det er muslimerne selv der må tage kampen op imod alle de muslimer som ikke opfører sig ordentlig, og som ikke vil indordne sig vores grundlov og samfundsværdier og vores samfundsnormer som blandt andet inkluderer, at vi ikke har religiøse tørklæder og dragter på på offentlige arbejdspladser. 

Og nej, heller ikke i militæret og politiet har det noget med intolerance eller andet at gøre, det skyldes alene, at man skal være neutral og at man ikke kan være årsag til at en situation eskalerer. Med jeres tørklædekrav skaber I selv jeres problemer med at kunne få et job hurtigt, nøjagtig ligesom en der vælger at få piercinger eller tatoveringer i hovedet. Ligesom vi ikke har kønsopdelte svømmehaller,og ikke har halalmad i skolekantinerne, børnehaverne osv. og ikke har bønnekald i offentligheden. 

Danmark er et kristent land, det står skrevet i vores grundlov og selvom størstedelen af kristne danskere er kulturkristne så betyder det ikke at vi ikke er kristne og ikke er et kristent land. 

Danmark har i mange årtier, allerede inden Islam kom til Danmark, haft det sådan, at religion holdte man for sig selv og i kirken, synagogen osv. 

I 70’erne og 80'erne så man ikke denne modstand og had imod islam og muslimerne som vi ser i dag. Den modstand og det had, som muslimerne er udsat for nu, den har vi aldrig set andre religioner i Danmark være udsat for, og det er der kun en grund til at vi ikke har.

Grunden til det er, at alle andre religioner og deres trosfølgere har indordnet sig Danmarks grundlov og samfundets værdier og samfundsnormer. Ingen andre religioner og deres følgere har presset deres religiøse regler og levevis ind i Danmarks samfundsværdier og samfundsnormer og de prøver heller ikke at presse deres religiøse følelser ind i vores grundlov ved at sige, at man ikke må kritisere deres religion eller lignende.

Derfor har de ikke mødt den modstand og det had imod deres religion og dens følgere som islam og muslimer oplever. Så igen: ja, had avler had. Men det er muslimernes had mod det land, der har taget imod dem, som skaber danskernes had. 

Hvis muslimerne begyndte at ændre adfærd og ville leve med deres religion som jøderne, buddhisterne osv. gør med deres religion, så ville problemerne med modstanden og hadet imod islam være på ca. samme niveau som modstanden og hadet imod alle andre religioner er i Danmark. 

Så hvis I muslimer vil have ændret modstanden og hadet imod jer og dermed få det gjort mindre, så er I nødt til at se indad, droppe jeres eget had mod alt, der er ikke-muslimsk og ændre jeres opførsel. Modstanden mod jer falder ikke, og det forsvinder ikke, før I selv indser, at problemet ligger i jeres egen baghave og at det er i jeres eget miljø, at kampen skal kæmpes. 

Samtidig skal I lære, at bare fordi man skriver ordet muslimer, så betyder det ikke, at det inkluderer alle muslimer. Ordet muslimer bruges til at beskrive en befolkningsgruppe ligesom når man siger, at polakkere, sigøjnere, rødhårede, blondiner, jøder psv. beskriver en befolkningsgruppe. Det har intet at gøre med, at man så skulle mene at alle i befolkningsgruppen er sådan. 

Vi har en masse flinke muslimer i Danmark og dem værdsætter de fleste af os, men vi har desværre en al for stor gruppe muslimer, som ødelægger andre muslimers ry, fordi de ikke kan opføre sig ordentligt eller ikke kan lade være med at påvirke samfundet med deres religion. 

Grunden til, at der fra den etnisk danske befolkning aldrig har været et ret stort jødehad i Danmark, det er blandt andet pga. at jøderne aldrig har prøvet på at presse deres religiøse regler eller madkultur ind i samfundet. 

De har altid affundet sig med at de selv måtte købe deres religiøse mad i specialbutikker og selv tage madpakke med, hvis de ikke kunne spise det som den etnisk danske og ikke-religiøse befolkning spiste. De har ikke prøvet at presse deres kalot ind på arbejdspladserne og i skolerne, og koshermad ind i dagligvarebutikkerne.

Det er netop en stor del af grund til at f.eks jøderne ikke møder ret meget modstand og had i samfundet fra ikke-muslimers side. Jøder møder så stort had fra mange muslimer og det vokser hver dag, men det understøtter blot min pointe om, at hadet oprindeligt stammer fra muslimerne selv. 

Så kære muslimer, kig indad og bekæmp den virkelige fjende, som netop er at en al for stor del af jeres trosfæller ødelægger ikke kun samfundets normer og værdier, men de ødelægger også jeres eget ry. Og husk at der skal ikke være ret mange borgere, før deres dårlige opførsel i befolkningsgruppen ødelægger resten af befolkningsgruppens ry.

I år 1970 og frem til ca år 2000 ca. frygtede man at blive kaldt racist, men nu har de to grupper brugt racismekortet så meget at ordet har mistet sin betydning. 

Så stop med at bruge racismekortet og offerrollen, og stop med at være så krænkelsesparat bare fordi I føler, at jeres religion bliver kritiseret, eller fordi at man forbyder jeres dragter som skjuler ansigtet. 

I ødelægger mere for jer selv ved det, så stop med at føle jer krænket over småting. Som I f.eks. gør ved, at I ikke føler jer inkluderet fordi I ikke får lov til at have tørklæder på arbejdspladsen eller når der ikke kan købes halalmad i forretningerne, i skolerne og børnehaverne. 

Eller at I bliver krænket over, at I skal give hånd ved statsborgerskab og når I møder folk (det samme gælder iøvrigt indvandrere som f.eks føler sig krænket over at der synges “En blond ung pige”). 

En af samfundets værdier og samfundsnormer er netop at størstedelen af den etniske del af befolkningen (medmindre barnet har en sygdom som f.eks OCD) bliver opdraget til at give hånd og vise vores ansigter allerede fra man er barn. 

Så længe I ikke tager den kamp og modsiger jeres egen trosfællers og befolkningsgruppes opførsel og religiøse krav, så kan vi ikke vinde kampen, vi ikke-muslimer kan ikke gå forrest i den kamp. Vi kan kun støtte jer, ligesom at kvinderne måtte gå forrest i kampen om ligestilling.  

Pt. vil ca 28% af befolkningen have islam ud af Danmark (husk det er islam og ikke muslimer). Der skal altså ikke gå mange år før de 28% stiger til 50 - 51%, og så er det for sent at gøre noget, for til den tid så vil presset for at forbyde islam være så stort på politikerne, at de ikke kan gøre andet end at forbyde islam (ikke muslimerne).  

Et demokrati kan altid ændres, ligesom vores grundlov kan ændres. Det eneste det kræver, det er at utilfredsheden i befolkningen bliver stor nok til at ændringen sker via en grundlovsændring, og dette gælder også den såkaldte religionsfrihed. 

Integration er ikke den etniske del af befolkningens opgave og det er heller ikke samfundets opgave. Integration er en personlig opgave, som ikke skal pålægges samfundet og heller ikke skal pålægges den etniske del af befolkningens skuldre.  

Det er jeres egen opgave at blive integreret og på den måde optjene respekten fra resten af samfundet og optjene respekt fra alle andre befolkningsgrupper. Respekt gør man sig fortjent til at have hver dag, det får man ikke bare udleveret med det samme - og man får ikke bare lov til at beholde den hele livet, hvis man ikke fortsætter med at opføre sig respektfuldt overfor andre og overfor grundloven og samfundets værdier og normer.

Dette er et debatindlæg indsendt af en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.