Rasmus Paludan overfaldet ved moské: Se det voldsomme optrin her

Rasmus Paludan, partileder for Stram Kurs, blev fredag ved højlys dag overfaldet ved en københavnsk moské.
Her ses den ældre overfaldsmand efter at politiet fik ham under kontrol. (Foto: Screenshot fra Rasmus Paludans YouTube-kanal)
Her ses den ældre overfaldsmand efter at politiet fik ham under kontrol. (Foto: Screenshot fra Rasmus Paludans YouTube-kanal)

Claes Kirkeby Theilgaard,

21/03/2020

Rasmus Paludan, partileder for det etnonationalistiske parti Stram Kurs, blev fredag overfaldet ved en københavnsk moské, skriver 112Nyt.

Han var mødt op ved moskéen på Dortheavej 43 i Københavns Nordvest-kvarter. Ifølge Paludan selv filmede han her med et tv-hold for at undersøge, om forsamlingsforbuddet blev overholdt i moskéen.

Da den truede og omdiskuterede partileder, der er under døgnbeskyttelse af politi og efterretningstjeneste, skulle til at forlade stedet, blev han pludseligt overfaldet af en ældre mand.

Overfaldsmanden steg ud af en bil parkeret tæt ved moskéen og løb direkte op til Rasmus Paludan og forsøgte at slå ham. Han blev hurtigt afbrudt af nogle civilt klædte politibetjente, der måtte tage peberspray i brug for at få styr på ham.

Overfaldsmanden begyndte herefter at overfalde politiet også, mens flere tilskuere kom med vrede tilråb mod politiet.

Kort tid efter overfaldet dukkede tungt bevæbnet politi op på gerningsstedet, mens Rasmus Paludan blev evakueret.

Se den voldsomme video af overfaldet og politiets håndtering af overfaldsmanden herunder.