To mænd sigtet for antisemitisk hærværk i weekenden

Østjyllands Politi har sigtet to mænd for groft antisemitisk hærværk i weekenden. De to mænd på henholdsvis 27 og 38 år er sigtet efter racismeparagraffen.

I weekenden skyllede en bølge af antisemitisk hærværk over landet på 81-årsdagen for Krystalnatten, hvor nazisterne for alvor slog an mod jøderne og begik omfattende hærværk mod synagoger og tusindvis jødiske forretninger, slog 91 jøder ihjel og fængslede 26.000 jøder.

Blandt andet blev en jødisk gravplads i Randers udsat for omfattende hærværk, hvor mere end 80 gravsten blev overhældt med grøn maling, mens flere gravsten også blev væltet.

Derudover er de to mænd, der kommer fra henholdsvis Randers og Hobro, også sigtet for at have hældt maling på en bygning i Randers, hvis facade var prydet af en stor davidsstjerne. Her blev der kastet sort og grøn maling på facaden.

De to mænd er desuden sigtet for straffelovens § 266 b, da det er politiets umiddelbare opfattelse, at motivet for de to tilfælde af hærværk har været at forhåne en bestemt befolkningsgruppe på baggrund af deres religion.

”Jeg er tilfreds med, at vi i går, på baggrund af vores efterforskning, fik anholdt to personer, som vi mistænker for at stå bag de to tilfælde af hærværk i Randers i weekenden. Sagerne har haft stor bevågenhed i offentligheden, og det har også medført henvendelser fra borgerne, som jeg gerne vil takke for. Anklagemyndigheden vil nu begære de to mænd varetægtsfængslet, mens efterforskerne arbejder videre med sagerne. Så vi vil fortsat meget gerne høre fra borgere, der måtte have oplysninger, der kan være relevante for politiet,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse.

Mændende vil blive fremstillet for retten i dag kl. 13:30, og da sagen kører for lukkede døre har politiet ikke yderligere oplysninger.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere