Facade på etageejendom sprængt i stykker af eksplosion

Mindre end 24 timer efter en voldsom eksplosion skadede tre personer i en boligblok i det nordlige Stockholm, blev en etageejendom i Linköping ramt af en lignende hændelse.
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

180Graders Redaktion,

26/09/2023

Facaden på bygningen blev fuldstændig ødelagt, hvilket beredskabet i Østre Gotland har bekræftet over for det svenske nyhedsbureau TT.

Lennart Ågren, den vagthavende befalingsmand ved beredskabskredsen, bekræfter, at der har været en eksplosion i Linköbing, men kan ikke fortælle andet.

Billeder fra hændelsesstedet afslører omfanget af skaderne, hvor en hel side af bygningen er blevet blæst væk, hvilket giver direkte udsyn til en af lejlighederne.

Tidligt tirsdag morgen var der ingen rapporter om tilskadekomne.

Politiet har informeret den svenske avis Aftonbladet om, at bygningens beboere er blevet evakueret til en nærliggende gymnastiksal. Eksplosionen fandt sted i Ekholmen, der er beliggende i udkanten af det sydøstlige Linköping.

Hændelsen i Linköping skete kun ni timer efter en anden eksplosion i en boligblok i udkanten af det nordlige Stockholm.

Anna Westberg, der er talsperson for politiet, udtalte i den forbindelse, at ingen var blevet anholdt i sagen, men tre personer var blevet skadet som følge af eksplosionen.

Flere svenske medier, herunder Aftonbladet og Expressen, rapporterer, at en person med tilknytning til Sveriges organiserede kriminelle miljø har en forbindelse til adressen i Stockholm.

Det er dog endnu uklart, hvad denne forbindelse præcist indebærer.

Det er vigtigt at bemærke, at begge eksplosioner er under aktiv efterforskning, og myndighederne arbejder på at finde årsagen samt eventuelle sammenhænge mellem de to hændelser.