Drabsforsøg i Bandidos-klubhus giver seks års fængsel

Dømt knivmand skal anbringes på retspsykiatrisk afdeling, indtil han kan afsone sin straf.
En 33-årig mand blev i maj i fjor stukket ned i Bandidos' klubhus på Speditørvej i Københavns Sydhavn. En 29-årig mand er torsdag dømt for drabsforsøg.
En 33-årig mand blev i maj i fjor stukket ned i Bandidos' klubhus på Speditørvej i Københavns Sydhavn. En 29-årig mand er torsdag dømt for drabsforsøg.

Ritzau Ritzau,

14/09/2023

I rockergruppen Bandidos' klubhus på Speditørvej i Københavns Sydhavn blev en dengang 33-årig mand stukket med kniv syv gange og måtte efterfølgende en tur på operationsbordet, da en i dag 29-årig mand angreb ham.

Den 29-årige er torsdag ved Retten på Frederiksberg blevet idømt seks års fængsel i sagen, efter at han tidligere på året blev kendt skyldig.

Når straffen ikke kunne udmåles allerede dengang, skyldtes det, at retten havde bestemt, at den 29-årige skulle mentalundersøges.

På baggrund af mentalundersøgelsen har retten bestemt, at den 29-årige i første omgang ikke skal afsones i et fængsel. I stedet skal han anbringes på en retspsykiatrisk afdeling, indtil han ud fra en psykiatrisk vurdering kan afsone dommen.

I dansk ret straffes personer, som i gerningsøjeblikket er utilregnelige på grund af sindssygdom ikke. I stedet bliver de idømt foranstaltningsdomme som for eksempel anbringelse.

Men nogle gange sker det, at sindssygdommen indtræder efter gerningsøjeblikket - for eksempel i forbindelse med varetægtsfængsling.

Sådanne dømte bliver straffet, men afsoningen udsættes, da man i udgangspunktet ikke indsætter sindssyge i fængslerne.

I sagens anklageskrift er det beskrevet, hvordan den 29-årige mand angreb sit offer.

Bagfra lagde han armen om offerets hals og tvang hans hoved opad. Han ramte med kniven ved hagen én gang. To gange ramte han kravebenene, mens de sidste fire stik ramte offerets arme og hænder.

Anklageskriftet beskriver desuden, hvordan den knivbevæbnede mand forsøgte at ramme offerets hals flere gange.

Offeret fik en sene skåret over i venstre underarm, og flere snit og stiksår måtte efterfølgende sys.

Den 29-årige mand har nu to uger til at overveje, hvorvidt han vil anke dommen.

Kilde: /ritzau/