Kreml: Putin har deltaget i militært møde på ukrainsk jord

Den russiske regering har tirsdag oplyst i en udtalelse, at Putin har deltaget i militært møde i Kherson.
En lokal beboer går gennem byen Kherson i det østlige Ukraine, som er ødelagt som følge af beskydninger. Ifølge den russiske regering, har den russiske præsident, Vladimir Putin, besøgt området. Billedet er taget 14. april.
En lokal beboer går gennem byen Kherson i det østlige Ukraine, som er ødelagt som følge af beskydninger. Ifølge den russiske regering, har den russiske præsident, Vladimir Putin, besøgt området. Billedet er taget 14. april.

Jens Asbjørn Bøgen,

18/04/2023

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har ifølge den russiske regering besøgt Ruslands militære hovedkvarterer i ukrainske Kherson og Luhansk, som delvist er på russiske hænder.

I Kherson har han deltaget i et militærledet møde.

Det har den russiske regering oplyst tirsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den russiske regering oplyser yderligere i en udtalelse, at Putin i Kherson modtog afrapporteringer fra den øverstkommanderende fra de luftbårne styrker såvel som fra andre højtstående personer i militæret.

Styret i Moskva har ikke oplyst, hvornår Putin præcis deltog i mødet.

Annekterede regioner

De russiske tropper trak sig tilbage fra Kherson i november sidste år og har styrket deres position på den modsatte side af floden Dnipro i forventning om en forestående ukrainsk modoffensiv.

I Luhansk har Putin besøgt Ruslands militære hovedkvarter - en del af Ukraine, som Rusland sidste år annekterede.

Putin blev ifølge Kreml briefet på situationen i områderne omkring Kherson og Zaporizjzja i det østlige Ukraine.

Putins regering har udråbt begge områder til at være en del af Rusland.

En måned siden sidste besøg

For præcis en måned siden besøgte Putin den russisk besatte havneby Mariupol i det sydøstlige Ukraine. Putin blev ifølge russiske nyhedsbureauet fløjet til Mariupol i en helikopter, efter han havde besøgt Krim-halvøen i forbindelse med niårsdagen for annekteringen af Krim.

I den forbindelse blev der offentliggjort en række billeder og videooptagelser fra besøget, som hurtigt fik brugere på de sociale medier til at spekulere i, om det faktisk var Putin, der var på optagelserne. Der er dog ikke nogen vestlige efterretningstjenester, der har bragt teorierne på banen.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, sagde mandag under et besøg i Brasilien, at Rusland "har en interesse" i at få en ende på konflikten i Ukraine så hurtigt som muligt.

Hårde kampe fortsætter dog i området omkring den ukrainske by Bakhmut, oplyser det ukrainske militær ifølge CNN.

Kilde: /ritzau/