Millionregning til festfyrværkeri i kommune med store økonomiske problemer

Samtidig med at Aalborg Kommune skal stramme det økonomiske bælte ind, er den skandaleramte eventafdeling igen blev afsløret i at brænde millioner af skattekroner af – denne gang i bogstaveligt forstand.
Foto: Christel SAGNIEZ fra Pixabay
Foto: Christel SAGNIEZ fra Pixabay

180Graders Redaktion,

07/03/2023

En kvart milliard kroner.

Så store besparelser er der varslet i Aalborg Kommune, efter borgmester Thomas Kastrup-Larsen tidligere på måneden måtte erkende, at der var opbygget et stort hul i kommunekassen. Det efter at den socialdemokratisk ledede kommune eksempelvis i nærmest årtier, har haft et markant forbrug over repræsentations- og underholdningskontoen.

De seneste måneder er det kommet frem i forlængelse af skandalen om chefen for kommunens eventafdeling, den tidligere Superliga-profil Søren Thorst. Ikke kun fordi hans afdeling har brugt et stort millionbeløb på en række events, men også fordi chefen selv har haft et særdeles markant forbrug af alkohol – på skatteydernes regning.

Nu kan Journalista.dk så afsløre en lille del af årsagen til, hvorfor Aalborg Kommune den kommende tid skal igennem en række større nedskæringer, som i høj grad kommer til at ramme den traditionelle kernevelfærd.

Det efter afsløringen af, at kommunen de seneste år har brugt millioner af kroner på at indkøbe festfyrværkeri. Først og fremmest i forbindelse med det traditionsrige Tall Ships Races, der senest lagde vejen forbi den nordjyske hovedstad sidste sommer.

Forbruget skal samtidig ses i forlængelse af, at Aalborg Kommune hverken har haft fyrværkeriopgaverne i udbud eller forhørt sig hos andre end det firma, som fik opgaven.