Letbane kan ikke køre i frostvejr: ”Man har ikke tænkt over vinteren”

Aarhus Letbane har været omgivet af skandaler og forsinkelser, og nu kan letbanen tilføje endnu en skodsag til samlingen. Tirsdag morgen blev al kørsel mellem Grenaa og Skødstrup indstillet på grund af frost.

Nu fortæller direktøren for Aarhus Letbane, at man simpelthen ikke har tænkt over den danske vinter og de frostgrader, den fører med sig, da man lavede letbanen. Derfor kan man som bruger af letbanen fremover forvente flere forsinkelser og aflysninger.

At frostgrader giver problemer i forhold til dansk togtrafik, er ellers et velkendt fænomen. Men det har man altså ikke taget højde for hos letbanen.

Overfor Lokalavisen Aarhus forsøger direktør Michael Borre at forklare sig.

”Det her er ikke noget, der har været med i det oprindelige projekt. I det oprindelige projekt har man ikke tænkt over ismateriel, og man har heller ikke budgetteret med kørsler om natten. Man har ikke tænkt over vinteren. Hvorfor det ikke har været en del af det oprindelige projekt, ved jeg ikke,” indrømmer han overfor avisen.

Desuden oplyser han, at man prøver at finde løsninger på problemet, men at disse løsninger for alvor først kan tages i brug til januar næste år. Det materiel, man har bestilt hjem til bekæmpelse af isdannelse, kommer nemlig først i begyndelsen af det nye år.

Indtil da forsøger man sig med at lade togene køre om natten. Michael Borre understreger dog, at man ikke er overbevist om, at nattekørslen vil afhjælpe problemet.

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere