Leder af folkeskole scorer gyldent håndtryk i millionklassen efter kortvarig ansættelse

Det er ikke kun direktører og andre topembedsmænd rundt om i kommunerne, der kan få millioner af skattekroner med sig ud af døren – selv efter en kortvarig ansættelse afbrudt efter eget ønske.
Foto: Ralph, Pixabay
Foto: Ralph, Pixabay

180Graders Redaktion,

07/03/2023

Marts 2022 var store skiftedag på den københavnske forstadsskole Søholmskolen, som sagde farvel til sin hidtidige leder Annika Palmelund. Således ønskede hun efter blot omkring 1½ års ansættelse, at finde nye udfordringer indenfor skolesystemet.

Et ønske der forholdsvist hurtigt lykkedes, da hun tidligere i år, blev præsenteret som leder af en anden folkeskole – nemlig Peder Lykke Skolen.

Men hvad Søholmskolen ikke kom ind på i forbindelse med afskeden med Annika Palmelund var, at hun kunne forlade skolen som en holden dame. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som [www.journalista.dk]Journalista.dk har opnået hos hendes tidligere arbejdsgiver.

Det efter at hun modtog et gyldent håndtryk, der stod skatteyderne i lige over 1 million kroner.

Fratrædelsesgodtgørelsen kom på et tidspunkt, hvor det ellers igen og igen har lydt fra Rudersdal Kommune, som udbetalte fratrædelsesgodtgørelsen til Annika Palmelund, at økonomien er særdeles udfordret.

Det kan blandt andet ses ved, at der de seneste år er sket væsentlige nedskæringer indenfor kulturområdet, ligesom eksempelvis også egentlige kernevelfærdsydelser har måttet holde for.