Kommune sætter direktører flere hundrede tusinde kroner ned i løn – og de var helt med på ideen

Det sker sjældent, at medarbejdere frivilligt går ned i løn. Men det har tilsyneladende været tilfældet i Frederikshavn Kommune, hvor direktører har sagt farvel til det, som svarer til årslønnen for en SOSU-hjælper.

Lars Bjørknæs,

28/04/2021

De seneste år er lønningerne gået én vej rundt om i landets kommuner – og det er opad. Specielt i forhold til de ledende embedsmænd, som efterhånden er nået op i lønrammer, som selv Mette Frederiksen må kigge misundeligt efter.

Det drejer sig blandt andet om Frederikshavn Kommune, hvor kommunaldirektøren sidste år samlet kunne se 2.005.795 kroner gå ind på lønkontoen. Det når der sker medtagelse af pensionsindbetalingerne, han fik fra sin arbejdsgiver.

Men også kommunens tre menige direktører, modtog i 2020 en aflønning væsentligt over statsministeren, som årligt modtager lige over 1.6 millioner kroner. Det drejede sig om både Økonomidirektøren, Social- og sundhedsdirektøren samt Børne-, ungdoms- og arbejdsmarkedsdirektøren, der alle modtog samme aflønning – nemlig 1.807.664 kroner.


Kommune : Det er sket helt frivilligt

Overfor 180grader.dk oplyser kommunens økonomi- og personaleafdeling, at det ikke bliver tilfældet i 2021. For her har man nemlig sat medarbejderne ned med det, som er sammenligneligt med en årsløn for en SOSU-hjælper.

Deres månedsløn ligger ofte omkring de 22.000 kroner om måneden, mens det forholder sig noget anderledes for Frederikshavn Kommunes direktører. Fra og februar 2021 måtte de tage til takke med 131.643 kroner i månedlig aflønning, hvilket skyldes en lønnedgang på omkring 20.000 kroner om måneden i forhold til 2020.

Overfor 180grader.dk oplyser Frederikshavn Kommunes økonomi- og personaleafdeling, at det skyldes en nedgang i befolkningsantallet. Derfor har dens direktører alle accepteret, at det faldende befolkningstal også betyder en lønnedgang – og at lønnedgangen derfor er sket uden krav om anden form for kompensation.