Kommunalt gak-gak: Blokerer eftertragtet parkeringsplads for at gøre plads til testbil - som kun kommer 2 timer om ugen

En af Københavns Kommunes testbiler blokerer – uden grund - for en parkeringsplads på en af Danmarks mest travle og eftertragtede gader.
Privatfoto
Privatfoto

Lars Bjørknæs,

09/04/2021

Stockholmsgade er ikke kun et sted på Østerbro i København, som er kendt for at huse en del af de såkaldte Kartoffelrækker – og dermed blandt de mest eksklusive boligområder i og omkring hovedstaden. Det er også stedet, hvor en lang række butikker og cafeer gør efterspørgslen på parkeringspladser ekstra stor.

Derfor skulle man måske tro, at Københavns Kommunes ville strække sig langt for at undgå, at der unødigt blev lagt beslag på en parkeringsplads lige præcis i og omkring Stockholmsgade. Men som 180grader.dk er blevet gjort opmærksom på af beboere i området, synes dette langt fra at være tilfældet.


Coronatestbil kommer stort set aldrig – alligevel er der altid plads til den

For Københavns Kommune har nemlig valgt at blokere en af områdets bedste parkeringspladser. Det på trods af, at lokale overfor 180grader.dk oplyser, at testbilen kun meget, meget sjældent lægger vejen forbi.

Således skulle den kun dukke op 1-2 timer hver uge, på trods af, at parkeringspladsen er reserveret alle dage mellem 7 og 14. Således også på hverdage og om lørdagen, hvor der grundet områdets mange butikker og nu snart genåbnede spisesteder, altid har været et stort pres på parkeringspladserne.

På 180grader.dk arbejder vi på at få en udtalelse fra Københavns Kommune om, hvorfor der reserveres plads til en testbil, når den stort set aldrig bruges.