Igen-igen-igen: Skandaleramt embedsmand scorer millioner i gyldent håndtryk

Embedsmænd der gentagne gange bliver en del af møgsager, skal ikke forvente at forlade deres stillinger tomhændet – næsten tværtimod viser en sag fra Randers.

180Graders Redaktion,

08/03/2023

En af de store kritikpunkter i forhold til aflønningen af kommunale topembedsmænd er, at de er omfattet af DJØF-overenskomster. Vel og mærke overenskomster, hvor DJØF har siddet på begge sider af forhandlingsbordet.

Hvilket også skulle have været en afgørende årsag til, hvorfor selv embedsmænd med problematiske ansættelsesforløb, næsten per definition får millionbeløb i gyldne håndtryk med sig ud af døren, hvis de bliver fyret.

Endnu et eksempel på det, er blevet dokumenteret af Journalista.dk.

Det i forhold til Michael Maaløe og Randers Kommune, som sidste sommer fjernede ham fra posten som børne- og skoledirektør.

Med sig fik han et gyldent håndtryk på 1.6 millioner, som er kommet til fuld udbetaling. Det skyldes at det tilsyneladende ikke lykkedes for Michael Maaløe at finde et nyt job, hvor fra lønindtægter kunne modregnes i udbetalingerne fra den østjyske kommune. Det uanset en udtalt ambition om, at embedsmanden hurtigt ville tilbage på arbejdsmarkedet.

Afskedigelsen af Michael Maaløe kom i forlængelse af afsløringer om en ledelsesstil, der i høj grad skulle have været baseret på at skabe frygt blandt medarbejderne.