Kommune fyrer alle parkeringsvagter - for at ansætte dem igen

Kommunen vil ændre ansættelsesvilkår for cirka 25 parkeringsvagter. Forventningen er, at de fleste siger ja.
Foto: ThorRune, Public domain, via Wikimedia Commons
Foto: ThorRune, Public domain, via Wikimedia Commons

Jens Asbjørn Bøgen,

09/05/2023

Aarhus Kommune er gået i gang med at opsige alle byens parkeringsvagter. Det skyldes, at kommunen ønsker at ændre en række ansættelsesvilkår.

Det skriver Århus Stiftstidende.

De i alt 25 parkeringsvagter får tilbud om at fortsætte i jobbet. Men det kræver, at de accepterer at give afkald på flere fordele, som deres nuværende lokalaftaler med kommunen rummer.

Det gælder en flekstidsordning, betalte pauser og et årligt ulempetillæg på knap 10.000 kroner, skriver lokalmediet. Desuden har de betalte fridage den 5. juni, 24. december og 31. december.

Det mister parkeringsvagterne, hvis de går med til at fortsætte med at arbejde for Aarhus Kommune.

Til gengæld vil kommunen fortsat tilbyde den samme løn.

Kommunens forklaring

Der er ifølge Aarhus Kommune to grunde til ønsket om at ændre i cityassistenternes ansættelsesvilkår.

Den ene er, at de sammenlignet med andre grupper af kommunalt ansatte på teknik- og miljøområdet har "fordelagtige ansættelsesvilkår".

Derfor ønsker kommunen en ensartethed, siger Kim Gulvad Svendsen, der er chef for byliv og medborgerskab i kommunen, til mediet.

- For det andet er der gang i en opgaveændring, så assistenterne fremover kan komme til at løse nye opgaver omkring blandt andet tilsyn. Vi ønsker ansættelsesvilkår, der passer med de fremtidige arbejdsopgaver, siger han.

Kim Gulvad Svendsens forventer, at langt de fleste vil sige ja til at arbejde under de ændrede vilkår.

FOA oplyser til Århus Stiftstidende, at fagforbundet har forhåbninger om at indgå nye lokalaftaler med kommunen. Det er FOA, der organiserer cityassistenterne i kommunen.

Kilde: /ritzau/