Socialdemokratiet vil overtale dig til at skifte kødet ud med grøntsager

Fødvareministeren og klimaministeren vil med en ny kampagne overtale danskerne til at spise mere klimavenligt. "Klimavenlige kostråd" og "klimatips til hverdagsmad" er vejen frem, mener de socialdemokratiske politikere.
(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
(Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Claes Kirkeby Theilgaard,

25/02/2020

Som noget nyt vil den socialdemokratiske regering med fødevareminister Mogens Jensen og klimaminister Dan Jørgensen i front overtale danskerne til at spise mere "sund og klimavenlig mad".

En række nye initiativer skal levere kostråd og klimatips til danskerne, så de kan "bidrage til løsningen på nogle af tidens helt store udfordringer", lyder det i en ministeriel pressemeddelelse.

Målet med den socialdemokratiske kampagne er at få danskerne til i højere grad at skifte oksekød ud med grøntsager for at mindske den enkelte borgers klimaaftryk.

- Sund og klimavenlig mad skal være for alle – uanset pengepungens størrelse. Det handler ikke om, at man helt skal droppe bøffer og bolognese. Men spiser vi alle sammen lidt grønnere, så har det et kæmpestort potentiale for både klimaet og for folkesundheden. Det er jo virkelig en positiv effekt, siger fødevareminister Mogens Jensen om det nye tiltag.

For at involverede borgerne vil de to socialdemokratiske ministre lancere kampagnen "Madglade klimatips", der skal give tips til klimavenlig mad i hverdagen.

- Vi vil gerne gøre det nemmere for danskerne selv at gøre noget for klimaet – og her betyder vores madvaner enormt meget. Rigtig mange danskere vil gerne spise mere bæredygtig, men det kan samtidig være svært at ændre gamle vaner. Derfor har vi lavet en række konkrete klimatips, der skal gøre det lettere at lave lækker og klimavenlig mad i en travl hverdag, siger klimaminister Dan Jørgensen.

Kampagnen ”Madglade klimatips” går i gang i foråret 2020, mens de nye kostråd bliver lanceret i januar 2021.

Det bliver ikke oplyst, hvad det nye tiltag med klimavenlig mad vil koste de danske skatteydere.