Klima-forskere råber vagt i gevær: Greta Thunberg og klimamodellerne overdriver

Klimamodellerne forudsiger, at klimaet på jorden bliver varmere. Men vi har netop haft en marts måned, som var koldere end gennemsnitstemperaturen de sidste 30 år.

Kaj Mieritz,

14/04/2021

Frygten for klimaets udvikling og ideen om, at verden går under, hvis ikke mennesket stopper udledningen af CO2, stammer fra avancerede computermodeller. Og af forskernes fortolkning af resultaterne. Modellerne udvikles hele tiden, og den nyeste model hedder CMIP6 og det er resultaterne fra denne model, som ventes at danne grundlaget for diskussionen på det store klima-topmøde, COP26, som skal finde sted i Skotland senere på året.

Men nu advarer klima-forskere fra et af verdens førende universiteter, Princeton i USA, mod den nye klimamodel. Den overdriver virkningen af CO2 udslippet på den globale temperatur, skriver forskerne i et nyt studie med titlen ”High end of climate sensitivity in new climate models seen as less plausible”.

Med andre ord: Den nye models resultater betragtes af eliteforskerne på Princeton sammen med kollegaer på Miami University som mindre sandsynligt. Også professor Piers Forster fra universitetet i Leeds i England, advarer mod modellerne fra IPCC. Ifølge ham, er de ganske enkelt ikke i overensstemmelse med faktiske målinger.


Samtidig må det også anses for interessant, at mens klimamodellerne forudser, at det sker en global opvarmning, så har kulden hærget på den nordlige halvkugle hele vinteren. De nyeste målinger fra Global Temperature Report, som udgives af University of Alabama i Huntsville, viser, at marts var 0,01 grad koldene end gennemsnits-temperaturen i perioden 1991-2020.

Ifølge Det finske meteorologiske Institut, FMI, som optegner snemængderne på den nordlige halvkugle, blev normalen for snemængde-variablen langt overgået i den forgangne vinter.

Man kan også konstatere, at solens aktivitet nu er på det laveste niveau i næsten hundrede år, og at solen muligvis er på vej til det, som kaldes Grand Solar Minimum. Sidst det skete var i perioden 1645-1715, som var en særlig kold periode – og ofte omtales som Den Lille Istid.  En klimateori, som blandt andet understøttes af den danske forsker Henrik Svensmark, siger samtidig, at det er solens aktivitetsniveau, som er med til at bestemme klimaet på jorden.  Lav solaktivitet skulle give mere skydannelse omkring jorden - og dermed koldere klima.