Nu sender Tyrkiet syrienkriger tilbage til Danmark

Syrienkrigeren Ahmed Salem el-Haj vender tilbage til Danmark. Tyrkiet har nemlig valgt at foretage en hjemsendelse af den danske statsborger, fortæller myndighedskilder til Weekendavisen.

Ahmed Salem el-Haj er af dansk-palæstinensisk baggrund og er bedst kendt for at have været blandt flere syrienkrigere, der i en video skød til måls efter en række kendte danskere.

Sammen med tre andre danske syrienkrigere skød han i videoen efter plakater af islamkritikeren Lars Hedegaard, politikerne Naser Khader og Anders Fogh Rasmussen, den tidligere imam Ahmed Akkari og tegneren Kurt Westergaard.

Ahmed Salem el-Haj er terrorsigtet in absentia i Danmark og er efterlyst internationalt, så han kan forvente at blive mødt af politiet i lufthavnen, når han i dag lander i Danmark.

I et tidligere interview med Weekendavise har syrienskrigeren angret sine handlinger og udtrykt ønske om at blive "et helt almindeligt menneske".

"Jeg håber, at jeg kan komme tilbage til Danmark og være et helt almindeligt menneske. Jeg vil meget gerne hjem sammen med min kone og børn. Jeg vil gerne have, at mine børn lærer dansk og bliver en del af samfundet", fortalte han tidligere i år til Weekendavisen.

Se videoen, hvor Ahmed Salem el-Haj og andre syrienkrigere skyder til måls på plakater af kendte danskere her.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere