Medier: Kim Jong-un på dødens rand efter operation

Der hersker forvirring om den nordkoreanske diktators helbred. Flere medier har berettet, at han er "alvorligt syg" som følge af en operation.
Den nordkoreanske diktator Kim Jong-un er angiveligt "alvorligt syg" efter en operation, skriver det amerikanske medie CNN.
Den nordkoreanske diktator Kim Jong-un er angiveligt "alvorligt syg" efter en operation, skriver det amerikanske medie CNN.

Claes Kirkeby Theilgaard,

21/04/2020

Nordkoreas diktator Kim Jong-un skulle angiveligt være "alvorligt syg" efter en operation for nogle hjerte-kar-problemer, som han døjer med.

Det skriver det amerikanske medie CNN på baggrund af information fra en amerikansk embedsmand med direkte viden om sagen.

Ifølge CNN har USA fået efterretninger om den nordkoreanske diktators kritiske tilstand, og myndighederne er derfor ved at undersøge, om der er hold i rygterne.

Oplysningerne om, at Kim Jong-un er alvorligt syg er dog ikke bekræftet, selvom CNN har forsøgt at få kommentarer fra såvel amerikanske som sydkoreanske myndigheder.

Det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap bestrider dog CNN's oplysninger om, at Kim Jong-un er syg.

Årsagen til spekulationerne om den nordkoreanske diktators helbred er, at han udeblev fra en stor markering af sin nu afdøde bedstefar Kim Il Sungs fødselsdag den 15. april.

Kim Il Sung grundlagde Nordkorea i 1948, og derfor er hans fødselsdag et af landets vigtigste nationale helligdage, hvor landets leder forventes at vise sig.

Ifølge Daily NK, et medie drevet af nordkoreanske afhoppere, skulle Kim Jong-uns helbred være blevet dårligere over de seneste måneder på grund af rygning, overvægt og overarbejde.

Samme medie citerer en unavngiven kilde i det hermetisk lukkede land for, at Jong-un blev behandlet på et hospital den 12. april og nu restituerer sig i skjul i en villa i et ferieområde.