FN: Send flere milliarder til bekæmpelse af corona i verdens fattige lande

FN anmoder om 4,7 milliarder dollar i donationer til at bekæmpe pandemi i fattige eller konfliktramte lande.
Foto: Wakil Kohsar/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Wakil Kohsar/AFP/Ritzau Scanpix

180Graders Redaktion,

07/05/2020

FN appellerer om yderligere 4,7 milliarder dollar, som skal bruges til at bekæmpe viruspandemien i særligt udsatte lande.

Beløbet kommer oven i de to milliarder dollar, som FN bad om i slutningen af marts, da det lancerede en global kampagne mod virusudbruddet. Organisationen har indtil videre modtaget cirka halvdelen af det beløb.

- De mest ødelæggende og destabiliserende effekter af coronaviruspandemien vil verdens fattigste lande opleve, siger Mark Lowcock, der er undergeneralsekretær for humanitære anliggender.

Et samlet beløb på 6,7 milliarder dollar (46,3 milliarder kroner, red.) skønnes at kunne dække udgifter til den humanitære kampagne frem til december.

Kampagnen prioriterer indsatser i omkring 20 lande. Deriblandt flere som lider under væbnede konflikter som Afghanistan og Syrien.

- Medmindre vi skrider til handling nu, så skal vi være forberedt på en betydelig stigning i konflikter, sult og fattigdom, siger Mark Lowcock og advarer om, at truslen om "adskillige" hungersnødskatastrofer lurer.

Anmodningen om flere donationer kommer, efter at FN har tilføjet yderligere ni lande til sin liste: Benin, Djibouti, Liberia, Mozambique, Pakistan, Filippinerne, Sierra Leone, Togo og Zimbabwe.

Kilde: /ritzau/AFP