Danmarks Statistik opjusterer i nye tal antallet af personer med indvandrerbaggrund i Danmark med hele 400.000.
De 400.000 er personer, som er født i Danmark og dermed registreret som værende af dansk oprindelse, men som har delvis oprindelse i udlandet. Det vil sige, at deres mor eller far er født i udlandet, men det er ikke tidligere regnet med i udlændingetallene. Mere end 100.000 af disse kommer fra ikkevestlige lande.
I alt betyder det, at 1,2 millioner personer - eller en femtedel af Danmarks befolkning - har helt eller delvist udenlandsk baggrund.
De tal vækker bekymring hos Pia Kjærsgaard, der overfor Berlingske kalder udviklingen for en begyndende befolkningsudskiftning.
- Det er det, der er på vej. Det er det, vi må se i øjnene. Ændrer vi ikke opfattelsen af, at det er ved at ske, og fortsætter regeringen med at ændre i udlændingepolitikken, kan det udvikle sig meget bekymrende, siger udlændingeordføreren.
Hun fortæller endvidere, at den store mængde personer med indvandrerbaggrund er problematisk for Danmark.
- Man behøver ikke andet end at gå en tur i de større byer for at se, hvordan det ændrer Danmark. Det gør en mærkbar forskel for hele samfundet og for kultur-, rets- og udlændingepolitikken.
Prognoserne fra Danmarks Statistik viser, at mens andelen af den danske befolkning med ikkevestlig baggrund udgør 8,7 procent i dag, vil den i 2060 udgøre 11,7 procent.
Også denne prognose bekymrer Pia Kjærsgaard.
- Som det ser ud, går det ikke den rigtige vej. Jeg er virkelig nervøs for, hvordan det går. Man kan blive grebet af en rædsel for, hvordan billedet ser ud for ens børn og børnebørn.