Borgmester lukker ned : Nægter at tale om sin tidligere støtte til udrejsecenter i sin kommune

Bølgerne går højt i denne tid på Langeland, efter at regeringen har besluttet at et kommende udrejsecenter for kriminelle udlændinge, skal placeres i øsamfundet.
Pressefoto af SFs borgmester på Langeland, Tonni Hansen
Pressefoto af SFs borgmester på Langeland, Tonni Hansen

Lars Bjørknæs,

25. maj 2021

Det er formentligt de færreste, der ønsker at have et udrejsecenter for kriminelle immigranter og flygtninge placeret i sin baghave. Men det kan meget vel blive tilfældet for indbyggerne på Langeland, efter at regeringen den forgangne uge besluttede, at det er dem, der skal huse centret, når det eksisterende placeret i Midtjylland efter planen lukker ned næste år.

Blandt de mest udtalte modstandere af et udrejsecenter på Langeland er øens borgmester, SFeren Tonni Hansen. Således brugte han store dele af den forgangne uge på at forklare offentligheden, at et udrejsecenter på det nærmeste ville smadre store dele af øsamfundet.

Udtalelser i skarp kontrast til, hvad han i december 2019 fortalte TV2 Fyn. Overfor statsmediet lød det nemlig dengang, at det ville være godt for alle involverede, hvis Langeland kom til at huse de udvisningsdømte beboere på det ligeledes lukningstruede udrejsecenter Sjælsmark :

- Det primære for mig er, at vi kan gøre noget for de her familier. Jeg ved fra tidligere, at langelænderne engagerer sig i familierne, der flytter hertil. Det sekundære er, at der vil være nogle arbejdspladser i at få et center eller få dem placeret i nogle hjem heromkring.

På 180grader.dk har vi siden Tonni Hansens angreb på regeringen for at placere udrejsecentret på Langeland, forsøgt at få en udtalelse fra borgmesteren. Det for at få oplyst, hvorfor han pludselig har skiftet holdning i forhold til, at Langeland ifølge ham nu ikke længere skal være stedet, hvor udvisningsdømte udlændinge afventer tilbagevenden til deres hjemlande.

Men SF-borgmesteren har ikke ønsket at besvare vores henvendelser.