Anahita Malakians: Forbyd tørklæder for børn og unge

Den tidligere folketingskandidat Anahita Malakians vil indføre en 15-års aldersgrænse på muslimske tørklæder. Alt andet er at give disse børn de værste forudsætninger for en vellykket fremtid i det danske samfund, mener hun.
Foto: PR-foto
Foto: PR-foto

Claes Kirkeby Theilgaard,

10. januar 2020

Anahita Malakians, der til folketingsvalget sidste år var kandidat for Nye Borgerlige, er selv flygtet fra det islamistiske styre i Iran. Nu blæser hun til kamp imod muslimske tørklæder.

Mere konkret vil hun indføre en 15-års aldersgrænse for tørklæder, skriver hun i et Facebook-opslag inspireret af en debat i Sverige, hvor flere kommuner har indført tørklædeforbud for elever i folkeskolen. Også den østrigske regering har indført et lignende forbud.

Ifølge Malakians handler det om at redde børnene fra "forskruede forældre".

- Jeg har sagt det før mange gange, og jeg siger det gerne igen. Ingen pige skal gøres til et seksuelt objekt som barn. Hverken med hijab (det muslimske tørklæde) eller andet lign, skriver hun og fortsætter:

- Børn og unge skal kunne udfolde sig, som de har lyst til uden social kontrol.

Anahita Malakians mener, at muslimske tørklæder er udtryk for social kontrol, og at man gør børn og unge til seksuelle objekter ved at kræve, at de bærer et tørklæde.

- Derfor vil jeg også kæmpe til sidste blodsdråbe, så vi kan få en 15 års aldersgrænse på tørklædet som så mange andre lande er begyndt på!

- Alt andet er at give disse børn de værste forudsætninger for en vellykket fremtid i det danske samfund, afrunder Anahita Malakians sit opslag.