Tredje dansker smittet med coronavirus

Ansat fra Aarhus Universitetshospital er formentlig blevet smittet af italiener på en konference i Tyskland.
Tre personer er testet positive for coronavirus i Danmark. Den tredje er ansat ved Aarhus Universitetshospital og blev formodentlig smittet af en italiener under en konference i München.
Tre personer er testet positive for coronavirus i Danmark. Den tredje er ansat ved Aarhus Universitetshospital og blev formodentlig smittet af en italiener under en konference i München.

Claes Kirkeby Theilgaard,

29/02/2020

Den tredje dansker, der er blevet smittet med coronavirus, er ansat på Aarhus Universitetshospital. Han blev smittet under en konference i Tyskland.

Det oplyser hospitalet på en pressebriefing lørdag morgen.

- Det drejer sig om en medarbejder fra Aarhus Universitetshospital, som har været i tæt kontakt med en italiener. De har mødtes i München, og medarbejderen er blevet smittet der, siger ledende overlæge Lars Østergaard.

Han understreger, at den danske medarbejder isolerede sig selv hjemme, så snart han fik at vide, at den italienske person var smittet. Manden, der er smittet har det efter omstændighederne godt.

Medarbejderen blev testet for virusset fredag. Efter at det blev bekræftet, at han var smittet, gik myndighederne i gang med at opspore de personer, som medarbejderen var været i tæt kontakt med.

Den smittede arbejder på hospitalets afdeling for hud- og kønssygdomme, og han har været i kontakt med både andre ansatte samt patienter.

Omkring 30 personer bliver sat i hjemmekarantæne, fordi de har været i kontakt med medarbejderen. De, der skal i karantæne, bliver kontaktet af sundhedsmyndighederne lørdag morgen.

Det oplyser Anne Hempel-Jørgensen, der er overlæge ved Styrelsen for Patientsikkerhed. Hun understreger, at samtlige danskere, der foreløbig er blevet testet positiv for virusset, er blevet smittet i udlandet.

- Der er altså ikke på nuværende tidspunkt smittespredning i Danmark.

- Vi har en klar strategi om at forhale smittespredning i Danmark så længe som muligt og gerne til foråret, fordi virus spredes bedst om vinteren, siger hun.

Ud over Anne Hempel-Jørgensen og Lars Østergaard deltog også lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital Claus Thomsen på lørdagens pressebriefing.

Flere medarbejdere, der skulle have været på arbejde enten lørdag eller søndag, skal i stedet i karantæne de næste to uger. Hospitalet er derfor ved at kalde andre på arbejde.

Aarhus Universitetshospital oplyser, at det seneste smittetilfælde ikke får konsekvenser for driften af sygehuset.

Kilde: /ritzau/