Myndigheder melder klart ud: Børn må gerne lege sammen

Efter forskellige udlægninger af, om børn må lege sammen under coronakrisen, udsendes der nu retningslinjer.
På et pressemøde fredag meldte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, klart ud, at børn gerne må lege sammen, men at de skal tage nogle forholdsregler.
På et pressemøde fredag meldte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, klart ud, at børn gerne må lege sammen, men at de skal tage nogle forholdsregler.

Claes Kirkeby Theilgaard,

20/03/2020

Efter stor forvirring om, hvorvidt børn må lege sammen under coronakrisen, udsender Sundhedsstyrelsen nu et sæt retningslinjer om legeaftaler og ture til legepladser.

Heri er den korte melding for nuværende: børn må gerne lege sammen. Men.

- Selvfølgelig skal også børnefamilier og andre i samfundet rette sig efter de anbefalinger, der er kommet, sagde Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på et pressemøde fredag.

- Anbefalingerne giver rigtig god mening, hvis vi skal have dæmmet op for denne her epidemi. Så begræns legeaftaler, og find andre måder at være sammen på som børn og børnefamilier. Brug FaceTime, Skype og andre måder at være sammen på, sagde han.

I noget tid var den gentagne melding fra Søren Brostrøm, at raske børn gerne må lege med raske børn. Så længe det er i små grupper - og helst udenfor.

Derfor skabte det en del forvirring, da lægefaglig direktør i Statens Serum Institut Kåre Mølbak torsdag aften i DR-programmet "Lægens bord" sagde, at børn ikke bør lege sammen.

- De skal lytte til, hvad vores statsminister og dronning har sagt. Man skal holde afstand - og det gør børn ikke. Så derfor skal man aflyse legeaftalerne, sagde han.

Fredag er meldingen imidlertid mere klar fra Sundhedsstyrelsen, som understreger, at retningslinjerne er en samlet melding fra styrelsen og Statens Serum Institut.

- Hvis I endelig laver legeaftaler med jeres børn, så begræns det til ét eller to andre børn. Så få som muligt.

- Det skal være de samme børn, der leger. Ikke flere nye børn efter hinanden. Igen for at holde smittekæden meget kort.

- Børn skal lege udenfor, og selvfølgelig skal man også få arrangeret det, så børn holder afstand. Gør det så kort tid som muligt, sagde Søren Brostrøm.

Han afsluttede med at sige, at familier desuden skal undgå legepladser, hvor der er mange mennesker, og have fokus på grundig håndvask.

Kilde: /ritzau/