Netflix sender advarsel til danskere - tjek din indbakke

Streaminggiganten begynder at røre på sig i kampen mod kontodeling.
Foto: Malte Helmhold / Unsplash
Foto: Malte Helmhold / Unsplash

Jens Asbjørn Bøgen,

24/05/2023

Hvis du modtager en mail fra Netflix en af disse dage, så er du ikke alene.

Streamingtjenesten er nemlig begyndt at sende en advarsel ud til de af deres danske kunder, der deler deres abonnement med andre end dem, der bor i husstanden.

Det skriver Netflix i en pressemeddelelse, hvor der står følgende:

Fra i dag begynder vi at sende denne e-mail til medlemmer, der deler Netflix med personer uden for deres husstand i Danmark.   

En Netflix-konto er beregnet til en enkelt husstand. Alle, der bor i den husstand, kan bruge Netflix, uanset hvor de er – hjemme, på farten, på ferie – og udnytte de nye funktioner til profiloverførsel og administration af adgang og enheder. 

Vi er klar over, at vores medlemmer har mange valg, når det gælder underholdning. Derfor investerer vi fortsat massivt i et stort udvalg af nye film og serier – så der altid er noget godt at se på Netflix, uanset smag, humør, sprog, eller hvem du ser sammen med.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Netflix

Til kamp mod kontodeling

Advarslen kommer som et led i streaminggigantens globale indsats mod brugere, der deler deres konto med andre.

Tidligere i år har Politiken beskrevet, at deling af kodeord til Netflix-konti sker i massivt omfang, og faktisk vurderer Netflix selv, at over 100 millioner husstande på verdensplan ser tjenestens indhold med andres konti.

Derfor har Netflix også sat forskellige tiltag i gang, som skal forhindre deling af af kodeord. I første omgang har man for eksempel i Canada, New Zealand, Portugal og Spanien kunnet betale for deling af konti, så man betaler ekstra for, at en til to mennesker, man ikke bor sammen med, også kan bruge tjenesten.

- Resultaterne er lovende. Vi planlægger at rulle det bredt ud i andet kvartal, også i USA, skrev Netflix i sin regnskabsrapport i april.