Coop skubber skylden videre: Dette er grunden til høje fødevarepriser

Til trods for faldende inflation, er mange fødevarepriser stadig høje.
Ifølge Coop vil man gå langt over for de leverandører, der ikke er lydhøre og rimelige i forhold til priserne på fødevarer. (Arkivfoto).
Ifølge Coop vil man gå langt over for de leverandører, der ikke er lydhøre og rimelige i forhold til priserne på fødevarer. (Arkivfoto).

Jens Asbjørn Bøgen,

02/06/2023

Supermarkedsgiganten Coop vil presse leverandører til at sænke priserne på fødevarer hurtigst muligt.

Det skyldes ifølge koncernen, at indkøbspriserne er skyhøje og fortsætter med at stige, til trods for at priserne på råvarer, energi og transport er lavere nu end for et år siden.

Det skriver dagligvarehandlen.dk.

Øger regneindsats

Ifølge kommerciel direktør i Coop Jeff Salter har koncernen over det seneste år brugt mange ressourcer på at regne prisstigningerne efter, for at undersøge om de var begrundet i reelle omkostningsstigninger.

- Det gør vi fortsat. Og nu skærper vi vores krav til, at priserne skal ned og er klar til at gå meget langt over for dem, der ikke er lydhøre og rimelige.

- Med faldende omkostninger til energi, transport og emballage er det nødvendigt, at det afspejles i lavere indkøbspriser for os, siger han til dagligvarehandlen.dk.

Jeff Salter forklarer, at nogle leverandører har ramt et rimeligt niveau, men at for mange er "langt fra et rimeligt niveau".

Kan skyldes kontrakter

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan de høje priser fra leverandører skyldes, at de sidder fast i nogle lange og dyre energikontrakter. Det kan medføre en vis forsinkelse i prisstigningerne.

Tilbage i marts lød meldingen ellers fra flere fronter, at der var prisfald på vej i flere af de danske supermarkeder, da man var begyndt at se lavere priser hos leverandørerne.

Udmeldingen kom fra både butikskæden Lidl, og supermarkedskoncernerne Dagrofa og Salling.

Det var ikke noget, man kunne nikke genkendende til i Coop.

Kilde: /ritzau/