16 kvm lejlighed solgt til vanvittig pris

Hvor meget vil du give for en et-værelses lejlighed af den størrelse?
Foto: Reinhard-Karl Üblacker fra Pixabay
Foto: Reinhard-Karl Üblacker fra Pixabay

Jens Asbjørn Bøgen,

16/05/2023

Hvis du synes, boligpriserne i Danmark er høje, så skal du være glad for, at du ikke bor i Norge.

I fredags blev en bare 16 kvadratmeter stor et-værelses lejlighed i Oslo nemlig solgt til - hold nu fast - 3 millioner norske kroner.

Det svarer til omkring 190.000 kroner per kvadratmeter, og det er rekord for lejligheder solgt i Oslo de seneste fem år.

Det skriver det norske medier E24.

Budkrig pressede prisen i vejret

DNB Eiendom har stået for salget af lejligheden, og ejendomsmægler i DNB Eiendom, Helene Solberg, fortæller til E24, at der er stor interesse for de billigste lejligheder.

-Når en ung boligkøber ikke har mulighed for at købe for mere end 3 mio. (norske kr. red.), er det ikke så mærkeligt, at de små lejligheder går skyhøjt i budrunder," forklarer hun.

Lejligheden består, ifølge Helene Solberg, af et enkelt rum, og køberen skal så sove på en hems over køkkenet og badet.

For at det ikke skal være løgn, var der faktisk budkrig om den lille lejlighed. I alt fem potentielle købere var nemlig interesserede i de 16 kvadratmeter, og det betød også, at lejligheden endte med at blive solgt for 600.000 norske kroner mere, end den var udbudt til.

Massiv mangel

Helene Solberg fortæller videre til E24, at der generelt er stor mangel på norske boliger i samme prisklasse, og at det er en del af forklaringen på, at der har været så stor interesse om en bolig på bare 16 kvadratmeter.

Hun påpeger dog, at lejligheden har gode opbevaringsmuligheder og 'smarte løsninger' uden dog at uddybe, hvad dette dækker over.

Boligpriserne i Norge er i år steget 6,8 procent på landsplan. I Oslo er de steget 6,2 procent.

Herhjemme er hus- og ejerlejlighedspriserne faldet otte måneder i træk fra juli 2022 til februar i år og var i 1. kvartal henholdsvis 9,5 pct. og 10,9 pct. lavere på landsplan, end da de var på deres højeste sidste sommer.