43 procent af danskerne: Kampen for ligestilling er gået for vidt

43% af danskerne mener, at kampen for ligestilling er gået for vidt. Det viser en ny måling, som analyseinstituttet Megafon har foretaget for fagforeningen Djøf.

I undersøgelsen har man spurgt et repræsentativt udsnit af danskerne, om de er "enige", "uenige" eller "hverken eller" i budskabet "Kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt".

Her er 43% altså enige, mens kun 36% er uenige. 21% svarer "hverken eller". 

Undersøgelsen viser også, at der er en betydelig forskel i mænd og kvinders syn på ligestillingskampen. Således er det 48% af mændende, der mente at kampen for ligestilling har taget overhånd, mens kun 30% er uenige i dette. Hos kvinder er der en overvægt på 42% af, der er uenige i, at ligestillingskampen har taget overhånd, mens 38% er enige i udsagnet.

Djøfs formand Henning Thiesen er overrasket over undersøgelsens resultat.

"Det kommer bag på mig, må jeg indrømme. For i Djøf har vi den opfattelse, at der er langt igen, før der er reel ligestilling mellem mænd og kvinder og mellem piger og drenge", fortæller han til Avisen Danmark.

Djøf markerer sig også på ligestillingsområdet og har blandt andet indført kønskvoter i egne bestyrelser samt opfordret folketingspolitikere til at underskrive et såkaldt ligestillingsløfte. Den mulighed er der dog kun 74 ud af 179 folketingsmedlemmer, der har gjort brug af.

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere