Norge bekræfter sit første coronadødsfald

En ældre patient, som har været syg, er nu død på grund af coronavirus, oplyser den norske statsminister.
Lægevagten i Stavanger har sat et telt op udendørs for at teste for coronavirusset. Over hele Norge er der, i lighed med i Danmark og Sverige, indført skrappe restriktioner i et forsøg på at komme smitten til livs.
Lægevagten i Stavanger har sat et telt op udendørs for at teste for coronavirusset. Over hele Norge er der, i lighed med i Danmark og Sverige, indført skrappe restriktioner i et forsøg på at komme smitten til livs.

Claes Kirkeby Theilgaard,

13/03/2020

Norge bekræfter sit første dødsfald som følge af coronavirus eller Covid-19, som sygdommen hedder.

- Vi har her til aften fået besked om det første dødsfald på grund af Covid-19. Et ældre menneske, som har været syg, og som nu er død, oplyser den norske statsminister, Erna Solberg, til tv-stationen NRK.

Norge har indtil videre 702 smittede, viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

De norske myndigheder har, som i mange andre lande, sat en række skrappe tiltag i gang for at begrænse smitten.

- Dette er jo grunden til, at vi foretager så indgribende tiltag, siger Solberg om det første norske dødsoffer.

- Der er mange af os, der har sygdomme, som er sårbare, og som ikke kan tåle det, en så hård sygdom kan give hos den enkelte. Vi må i solidaritet med dem sørge for at bekæmpe dette virus så godt som muligt, understreger hun.

Sundhedsminister Bent Høie, der selv er i hjemmekarantæne frem til mandag efter en rejse til udlandet, siger, at "vi beklageligvis kommer til at opleve flere" dødsfald på grund af coronavirus.

Han er en af flere ministre, der er i frivillig karantæne, efter at de har været på udlandsrejser. Også kongeparret må blive inden døre efter et statsbesøg i Jordan i sidste uge. Ingen af dem viser dog symptomer.

Tidligere torsdag indførte Norge - som Danmark og Sverige - de hidtil skrappeste tiltag, der er indført i fredstid, i et forsøg på at komme coronasmitten til livs.

Alle de nye tiltag gælder fra klokken 18 torsdag og 14 dage frem. De ligner dem, som den danske statsminister, Mette Frederiksen, bebudede onsdag aften over for danskerne.

Mens Norge altså kunne bekræfte sit første corona-dødsfald torsdag, har Danmark endnu ikke registreret nogen. I Sverige døde en ældre person onsdag efter at være blevet smittet med virusset.

Kilde: /ritzau/NTB