Godt nyt: Italien registrerer det laveste antal coronadødsfald i en uge

Med 433 nye coronadødsfald det seneste døgn er det samlede antal oppe på 23.660.
Antallet af coronarelaterede dødsfald i Italien er faldet de seneste dage. (Arkivfoto).
Antallet af coronarelaterede dødsfald i Italien er faldet de seneste dage. (Arkivfoto).

Claes Kirkeby Theilgaard,

19/04/2020

Antallet af registrerede coronadødsfald i Italien stiger søndag med 433 til 23.660. Dagen før var stigningen på 482. Det oplyser italienske sundhedsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er det laveste antal nye registrerede dødsfald i løbet af den seneste uge. Fredag registrerede landet 575 coronarelaterede dødsfald.

Italien, der har været lukket i snart seks uger, er det land i Europa, der har oplevet flest dødsfald med corona.

Italiens sundhedsmyndigheder vurderer nu, at landet har ramt en fladere kurve, men det går ikke så hurtigt, som man håber på, skriver Reuters.

Søndag har landet registreret 3047 nye smittetilfælde. I alt er 178.972 borgere i Italien registreret smittet med coronavirus.

Næsten 17.000 ansatte i Italiens sundhedssektor er blevet smittet - over to tredjedele af dem er kvinder. Det oplyste Italiens offentlige sundhedsinstitut fredag.

Italiens 60 millioner indbyggere har kun lov til at forlade deres hjem, når de skal arbejde, købe ind eller har specifikke ærinder som lægebesøg.

Italiens økonomi ventes at blive særdeles hårdt ramt af coronakrisen.

Nedlukningen ventes at medføre, at det italienske budgetunderskud i år vil være tæt på 10 procent af landet bruttonationalprodukt. Det sagde en højtstående regeringskilde til nyhedsbureauet Reuters torsdag.

Regeringen indledte året med et mål om 2,2 procent underskud på budgettet, men de planer er således blæst omkuld af coronavirusset.

Lørdag steg det samlede antal af coronarelaterede dødsfald i Europa til over 100.000 mennesker. Det er næsten to tredjedele af det samlede, globale dødstal.

Over hele verden har 162.070 personer smittet med coronavirus mistet livet, siden virusudbruddet begyndte. Det viser den seneste optælling fra Johns Hopkins University.

Kilde: /ritzau/