Dannebrog ikke længere tilladt i EU-parlamentet: DF'er får fjernet sit flag

Dansk Folkepartis EU-parlamentsmedlem Peter Kofod må ikke længere have sit Dannebrog stående fremme på sin plads. Det har parlamentets præsident besluttet.
Peter Kofod og hans nationalkonservative EU-kolleger må ikke have deres nationalflag fremme på deres pladser i EU-parlamentet. (Foto: Peter Kofods Facebook-profil)
Peter Kofod og hans nationalkonservative EU-kolleger må ikke have deres nationalflag fremme på deres pladser i EU-parlamentet. (Foto: Peter Kofods Facebook-profil)

Claes Kirkeby Theilgaard,

16/01/2020

Den nationalkonservative gruppe i EU-parlamentet har hidtil haft deres nationalflag stående fremme på deres plaser i EU-parlamentet. Det gælder også for Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Peter Kofod, der indtil for nyligt havde Dannebrog stående fremme på sin plads. Men det nu er slut.

EU-parlamentets præsident, italieneren David Sassoli, har nemlig forbudt de små nationflag i parlamentet. Præsidenten har beordret parlamentets betjente til at fjerne de nationale bordflag.

I et Facebook-opslag skriver Peter Kofod om oplevelsen af at få fjernet Dannebrog på sin plads, og hvilke tanker det har sat i gang.

På sin første dag i parlamentet sad Kofod stolt med sit flag, noget han nu ikke længere må.

- Dengang satte jeg et lille nationalflag foran min plads, da jeg er stolt over at repræsentere mit land og de næsten 300.000 danskere, der stemte på DF, skriver han i opslaget.

- Nu har parlamentets præsident åbenbart beordret de små nationalflag FJERNET! Han hader åbenbart nationalstaterne så meget, at han kræver deres symboler fjernet fra medlemmernes pladser, fortsætter Peter Kofod.

Det har særligt været de mere EU-kritiske og nationalkonservative partier, der har haft deres nationalflag stående fremme i parlamentet.

Peter Kofod mener, at beslutningen om at forbyde nationalflag i EU-parlamentet er et vidnesbyrd om, at EU er ved at udvikle sig en til føderation, hvor der ikke er plads til nationalstaterne.

- Hvordan i alverden er det, EU-eliten opfører sig? Hvor kommer deres selvhad fra? Hvem tror de egentlig, de er, når de tillader sig at opføre sig sådan?

- EU er ved at udvikle sig til en føderation - og så er nationalstater og selvbestemmelse i vejen for bureaukraternes og EU-elskernes drømme! Det er grotesk!