Finansministeren undskylder: Lavede regnefejl på 5,8 milliarder

Finansministeriet har givet katastrofalt forkerte tal om EU's budget til Europaudvalget i Folketinget. Faktisk havde man lavet en regnefejl på hele 5,8 milliarder kroner i det EU-budget for 2020, som Danmark stemte nej til.

Det får nu finansminister Nicolai Wammen (S) til at lægge sig fladt ned og undskylde overfor udvalget.

"Finansministeriet lavede desværre en menneskelig fejl. Det er dybt beklageligt. Finansministeriet har undskyldt over for mig. Og jeg vil gerne undskylde over for udvalget".

"Det materiale, vi sender, skal selvfølgeligt være korrekt. Vi lægger os fladt ned", siger Nicolai Wammen til Ritzau.

Danmark stemte ellers nej til EU-budgettet, fordi det var dyrt. Men i begrundelsen for det danske nej, havde den kolossale regnefejl på 5,8 milliarder kroner sneget sig ind.

Fejlen betød, at det lignede, at EU's budget for 2020 var EU's budgetlov, hvilket ikke var tilfældet. Siden har flere medlemmer af Europaudvalget rettet kritik mod regeringens ageren.

Medlemmerne mener, at regeringen kun havde mandat til at stemme nej til EU-budgettet, hvis budgettet overskrev udgiftsloftet.

Det gjorde budgettet ikke, men regnefejlen fik det til at se sådan ud.

"Det undrer os. Vi havde et mandat tilbage i august, hvor der var lagt afgørende vægt på, at budgettet holdt sig inden for rammen. Og det gør det jo", siger Konservatives Karina Ammitzbøll om sagen.

Finansminister Nicolai Wammen fortæller dog, at det ikke var regnefejlen, der fik regeringen til at stemme imod EU-budgettet.

Ifølge er der i EU's budget lagt op til stigende udgifter til administration, flere ansatte og flere andre ting, regeringen er imod.

"Så ud fra en samlet vurdering valgte regeringen, at et nej var den rigtige måde at håndtere det mandat, vi havde fået. Men det er selvfølgelig et politisk spørgsmål, og jeg anerkender, at andre kunne have truffet en anden beslutning", fortæller Wammen.


FOTO: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere