EU puster nyt liv i Microsofts milliardkøb af spilkoncern

Myndigheder i flere lande mener, at Microsofts potentielle køb af spilkoncern vil skade konkurrencen.
Microsoft håber at kunne få lov til at købe spilvirksomheden Activision Blizzard for mere end 470 milliarder kroner. (Arkivfoto).
Microsoft håber at kunne få lov til at købe spilvirksomheden Activision Blizzard for mere end 470 milliarder kroner. (Arkivfoto).

Jens Asbjørn Bøgen,

15/05/2023

Microsoft har fået grønt lys af EU til at overtage spilvirksomheden Activision Blizzard for 69 milliarder dollar. Det svarer til godt 473 milliarder kroner.

Det skriver en række nyhedsbureauer mandag.

Spilkoncernen står bag spil som Call of Duty, World of Warcraft og Candy Crush.

Myndigheder i flere lande har indtil videre været skeptiske, fordi de mener, at opkøbet kan skade konkurrencen på spilmarkedet.

Købet afhænger dermed fortsat af, at Microsoft får de nødvendige godkendelser i eksempelvis USA og Storbritannien, rapporterer Reuters og AFP.

De britiske konkurrencemyndigheder mener, at købet vil skade konkurrencen mellem Microsofts Xbox-konsol og konkurrenten Sonys PlayStation.

Frygt for monopollignende tilstande

Det frygtes, at Microsoft vil begrænse visse spiltitler til udelukkende at være tilgængelige på Xbox-konsollen, som Microsoft selv står bag.

Men Microsoft har nu lovet EU-Kommissionen, som tager stilling til konkurrencesager, at selskabet vil gøre spillene tilgængelige på alle konsoller, skriver nyhedsbureauerne.

Det skal ske gennem en gratis licens i ti år til europæiske forbrugere.

EU-Kommissionens konkurrencekommissær, danske Margrethe Vestager, mener, at det er absolut afgørende af beskytte konkurrencen i en hurtigtvoksende industri.

- I en så hurtigt voksende og dynamisk branche er det afgørende at beskytte konkurrencen og innovationen, siger hun ifølge AFP.

- Vores beslutning repræsenterer vigtige skridt i denne retning, lyder det.

Handlen har potentiale til at blive den største af sin slags i spilindustrien.

Microsoft færdiggjorde i maj 2021 sit opkøb af spiludvikleren Bethesda, som står bag blandt andet spillet Skyrim, for lidt over 50 milliarder kroner.

Koncernen ejer nu 23 spiludviklingsselskaber.

Kilde: /ritzau/