Ghettoloven kan ikke holde tidens test

Ghettoloven er en uholdbar løsning, som kun vil udskyde problemet.

180Grader Debat,

26/01/2021

Af Bertel Kjær Medlem af Venstres Ungdoms udlændinge- og integrationsudvalg

Den 22. november 2018 blev en lov vedtaget - loven blev kaldt ’Ghettoloven’ og har til formål, at skabe færre parallelsamfund i Danmark, ved direkte at bekæmpe landets ghettoer. Måden man vil gøre det på, er at tvangsflytte nuværende beboere fra boligområderne, og decideret rive bygningerne ned. Ideen er i sig selv er mangelfuld, og virker mest af alt som en klodset nødløsning. En nødløsning man kom på, fordi man var løbet tør for gode ideer – de her løsninger holder ikke i længden.  

Et af kerneproblemerne er, at beboerne i boligområderne som bliver berørt, højst sandsynligt bare vil samle sig et nyt sted. Det vil de, fordi at det netop er i boligområder, man kalder ’ghettoer’ som har billige boliger. Det er altså her, at hovedparten af disse mennesker har mulighed for at bo, da der ikke er andet, som de har råd til. De her folk får ikke flere penge af den her lov. Det hjælper dem, kort sagt, ikke. 

Et andet helt centralt problem er, at mange af de danske ghettoer er centreret omkring hovedstaden. København manglede i 2019 8.400 boliger til studerende. Det virker derfor, efter min mening, fuldkommen hul i hovedet, at rive boliger ned, hvis man i forvejen står og mangler steder, hvor mennesker kan bo.  

For at løse landets ghettoproblemer - fra bunden - burde man i stedet lave en bedre indsats, for eksempel ift. Forebyggelse. Man kunne lave programmer, hvor formålet var at få de unge i job, man kunne tilbyde ekstra skolehjælp, man kunne tilbyde ekstra hjælp til unge, der har det svært på hjemmefronten. En ting er dog sikkert, at rive disse boligområder ned løser ikke problemet! 

Dette er et debatindlæg indsendt af en af 180Graders læsere. Det er alene udtryk for skribentens holdning. Læs mere om, hvordan du selv kan bidrage med debatindlæg til 180Grader her.