Regeringen vil give sine ministre lønforhøjelse efter nytår

Ifølge regeringens nye finanslovsudspil står landets ministre til at få en lønforhøjelse fra 1. januar.

Dermed ser det ud til, at den socialdemokratiske regering anført af statsminister Mette Frederiksen vil gøre op med den fem procents lønnedsættelse, som daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen indførte som del af en genopretningspakke i kølvandet på finanskrisen i 2010.

Dengang var argumentet, at også ministrene - ligesom resten af danskerne - måtte ofre lidt for at komme ud på den anden side efter finanskrisen, der ramte den globale økonomi i 2008.

Siden 2010 er det, der skulle have være en midlertidig lønnedsættelse blevet forlænget af de skiftende regeringer. Men kaster man et blik på den nuværende regerings finanslovsudspil, er der ingen forlængelse af ministrenes lønnedsættelse.

DR har forsøgt at få finansminister Nicolai Wammen i tale, men han har sendt bolden videre til den socialdemokratiske gruppeformand Flemming Møller Mortensen. 

Han erkender dog, at "det ser mærkeligt ud".

Kan det være rigtigt, at I vil give ministrene en lønstigning 1. januar?

"Det studser jeg også meget over. Jeg tror simpelthen bare, at det er ren automatik i finanslovsudspillet", siger Flemming Møller Mortensen til DR.

Hvorfor kan du så ikke bare sige nu, at det er en fejl, og at I ikke vil sætte ministrenes lønninger op til nytår?

"Det ville jeg også meget gerne kunne stå her og sige. Der skal skabes ro om tingene, og vi har jo også netop sat et arbejde i gang, hvor vi kigger generelt på politikeres vederlag og pensioner og det hele. Derfor vil det også være det naturlige, at vi inden 1. januar får taget en beslutning om, at der naturligvis ikke skal sættes en udbetaling på yderligere fem procent til ministrene i gang", fortsætter gruppeformanden.

Flemming Møller Mortensen vil dog hverken be- eller afkræfte, at den fremsatte lønforhøjelse i finanslovsudspillet udmønter sig til virkelighed på den anden side af 1. januar.

Han lover dog at vende tilbage i det nye år.

I dag tjener statsministeren 1.574.372 kroner, mens finansministeren og udenrigsministeren tjener henholdsvis 1.385.448 kroner 1.385.448 kroner. De øvrige ministre får 1.259.498 kroner.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere