Mette Frederiksen nægter at deltage i samråd om politiske ansættelser

Den borgerlige opposition har indkaldt den socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen til et samråd om de politiske ansættelser af pressechefer, som hun og hendes regering står bag. Men et sådan samråd nægter statsministeren blankt at deltage i.

Det har skabt debat, siden en opgørelse fra Berlingske viste, hvordan syv ud af ni af de nyansatte presse- og kommunikationschefer har bånd til regeringen. Også Ole Birk Olesen har undersøgt pressechefernes forhold til regeringen i det, han kalder for "Det Store Spin-Net".

Årsagen til samrådet er ellers ganske alvorlig: oppositionen frygter, at Socialdemokratiet er ved at politisere det embedsværk, der ellers skal operere neutralt under skiftende regeringer. 

Alligevel afviser Mette Frederiksen i et skriftligt svar til Folketinget at møde op til samrådet.

"Spørgsmål om ansættelse i staten generelt og generelle personalemæssige spørgsmål hører under skatteministerens ressort. Jeg skal på den baggrund anmode om, at samrådsspørgsmål A stilles til skatteministeren som den ansvarlige ressortminister", skriver statsministeren i sit svar.

Mette Frederiksens afvisning af at møde op til samråd har fået politisk ordfører for Venstre, Sophie Løhde, op i det røde felt.

"Mette Frederiksen har ved flere lejligheder brystet sig af, at det er hende, der sidder for bordenden og træffer de afgørende beslutninger, og derfor er det også meget betænkeligt, at hun nu går i flyverskjul og ikke vil møde op til et indkaldt samråd", siger Løhde til Berlingske.

"Det lugter langt væk af klassisk socialdemokratisk kammerateri, og det bliver hun nødt til at svare på", fortsætter hun.

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere