Frådseministeren slår til igen : Rasmus Prehn holdt kæmpe afskedsmiddag – efter kun ½ år som minister

Den skandaleombruste socialdemokrat brugte et barselsvikariat som springbræt til at skatteyderne skulle betale for en større social sammenkomst på en gourmetrestaurant.
Foto: Marie Hald
Foto: Marie Hald

180Graders Redaktion,

25/02/2023

Et af de helt store spørgsmålstegn ved det seneste Folketingsvalg var, om Rasmus Prehn ville opnå genvalg. En noget uvant situation for den højt profilerede socialdemokrat, der endda sad på en forholdsvis sikker kreds i Nordjylland.

Tvivlen opstod i forlængelse af en række skandalesager, som relaterede sig til forbruget af den repræsentationskonto, skatteyderne havde stillet til rådighed for ham i skiftende ministerier. Skandalen rullede for alvor efter det kom frem, at Rasmus Prehn urigtigt havde opført en pensioneret journalist som middagsgæst – for efterfølgende at nægte at oplyse navnet på den korrekte.

Nu kan [www.journalista.dk]Journalista.dk så afslører, at Rasmus Prehn også under sin kortvarige periode som kulturminister havde et markant forbrug af repræsentationskontoen.

På trods af at Prehn kun var barselsvikar i omkring et halvt år for partifællen Joy Mogensen, valgte han alligevel at afholde en stor afskedsmiddag – på skatteydernes regning.

I alt var der 13 deltagere ved den noget specielle afskedsmiddag, som fandt sted på gourmetrestauranten Restaurant Höst i Indre By i København, hvilket medførte en udgift på 10.350 kroner.

Skandalerne om Rasmus Prehns rundhåndede brug af repræsentationskontoen formodes at være en væsentlig årsag til, at han ikke længere har status af minister.