Forlod ellers politik efter historisk valgnederlag - nu erstatter han Kristian Jensen i Folketinget

Kenneth Mikkelsen har sagt ja til at overtage Kristian Jensens mandat i Folketinget ved udgangen af marts.

Lars Bjørknæs,

10/03/2021

Det bliver førstesuppleanten Kenneth Mikkelsen fra Venstre, der overtager Kristian Jensens (V) plads i Folketinget.

Det fortæller Kenneth Mikkelsen til Herning Folkeblad.

Tidligere udenrigsminister Kristian Jensen forlader Folketinget ved udgangen af marts. Han skal i stedet være særlig udsending for Danmark i regeringens ambition om at blive medlem af FN's Sikkerhedsråd i 2025-2026.

Kenneth Mikkelsen stopper som direktør for Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande, når han 1. april tiltræder som folketingsmedlem for Venstre.

- Jeg har været utrolig glad mit job, men jeg har været helt nede i maven og mærke efter, og der brænder en politisk ild i mig, siger Kenneth Mikkelsen til Herning Folkeblad.

Ved folketingsvalget i 2019 blev han førstesuppleant med 4659 personlige stemmer, hvilket på mange måder var et historisk dårligt valg for ikke kun Kenneth Mikkelsen, men også Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det skyldtes at det på mange måder var enestående, at Venstres kandidat i Ringkøbing-Skjern ikke blev valgt til Folketinget.

Efter valgnederlaget i 2019 oplyste Kenneth Mikkelsen ellers i en pressemeddelelse, at han nu ville trække sig tilbage fra politik for i stedet at fokusere på sit arbejde og familielivet.

Kilde: /ritzau/