Få et møde med Mette Frederiksen – for kun 20.000 kroner

Lige så svær statsministeren er at få fat på for offentligheden, lige så nemt er det, hvis man er medlem af en erhvervsklub, som er Socialdemokratiets største bidragsyder.
Pressefoto af Mette Frederiksen
Pressefoto af Mette Frederiksen

Lars Bjørknæs,

27/04/2021

Vi skal ikke mange år tilbage, før det medførte meget voldsomme protester fra venstrefløjen, at skiftende VK-regeringer gjorde brug af erhvervsklubber. Organisationer oprettet af partiernes baglande, hvor medlemmerne kunne komme til forskellige arrangementer med ministre og andre ledende politikere.

Men nu ser Socialdemokratiet ud til at gøre præcis det samme, for ifølge Altinget.dk har det regeringsbærende parti stablet en lignende erhvervsklub på benene. Det under navnet Erhvervsforum Vækst DK, hvor kontingentet står i 20.000 kroner. For det beløb får medlemmerne ifølge Altinget.dk blandt andet adgang til flere møder om året med ikke kun Mette Frederiksen, men også andre fremtrædende ministre.

Hvor vigtig erhvervsklubben er for Socialdemokratiet, kan ses ved at den årligt ifølge Altinget.dk, er den største bidragsyder til partiet.


Ingen af partiets topfolk har ønsket at stille op til interview med mediet, hvorfor det kun har været muligt for det, at få en udtalelse fra formanden for Erhvervsforum Vækst DK, den omdiskuterede tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen :

- Arrangementerne i Erhvervsforum Vækst DK er drøftelser mellem repræsentanter for erhvervslivet, organisationer mv. og repræsentanter for Socialdemokratiet. Her udveksles der synspunkter mellem alle mødedeltagerne. Dette sker i en struktureret ramme af foreningen og har ikke noget at gøre med at 'købe' sig adgang