Enhedslisten vil belønne den kreative klasse ved genåbning af skolerne

Ifølge det stærkt venstreorienterede parti, skal der afsættes penge til at genåbningen af skolerne kan ske på en kreativ måde.
Politisk ordfører Mai Villadsen (S) vil have børn og unge forrest i køen, når hun onsdag drøfter genåbning med statsministeren. (Arkivfoto.)
Politisk ordfører Mai Villadsen (S) vil have børn og unge forrest i køen, når hun onsdag drøfter genåbning med statsministeren. (Arkivfoto.)

Lars Bjørknæs,

10/03/2021

Når Enhedslisten senere onsdag skal drøfte langsigtet genåbning med statsminister Mette Frederiksen (S), er det med børn og unge "allerforrest i køen".

- Vi har åbnet lidt op nu, men det er frustrerende lidt. En dag om ugen uden for er meget, meget lidt, siger politisk ordfører Mai Villadsen.

Hun er villig til at sætte penge af, så der kan "tænkes mere kreativt" for at få flere tilbage i grundskolen og helt op til de videregående uddannelser.

- Vi bliver nødt til at tænke mere kreativt. Tænke i mindre hold, mindre grupper, dele klasser over i to, se om man kan mødes halve årgange eller i studiegrupper på videregående uddannelser. Det er vi også villige til at sætte penge af til.

Selv om Mai Villadsen kalder tirsdagens genåbningsaftale på skoleområdet for "frustrerende" var det stadig den rigtige balance.

- Vi gik til kanten af, hvad myndighederne anbefalede tirsdag. Nogle eksperter advarer om, at vi måske gik for langt. Det synes jeg vidner om, at vi landede det rigtige sted, siger Mai Villadsen.

Hendes møde onsdag med statsministeren er et led i de bilaterale drøftelser, der foregår mellem regeringen og Folketingets partier om den videre langsigtede genåbning af Danmark.

Foreløbig har statsministeren holdt møder med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Liberal Alliance, Alternativet og De Radikale.

Efter mødet med Enhedslisten, der er klokken 11.30, venter de sidste to drøftelser med henholdsvis De Konservative og Nye Borgerlige.

Herefter kommer der en melding fra statsministeren, skriver hun onsdag morgen på Facebook.

- Jeg fortsætter snakken med de sidste partiledere i dag om en langsigtet genåbningsplan. Målet er, at Danmark bliver åbent så̊ hurtigt, som det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Mere om det senere i dag, skriver Mette Frederiksen.

Kilde: /ritzau/