Sælg Danske Spil

Lasse Pagh,

15/05/2020

Staten ejer langt størstedelen af aktierne i Danske Spil. Det er grundlæggende forkert at staten tjener penge på at udnytte vores dårlige vaner, og derfor bør staten sælge alle sine aktier i Danske Spil.

Ifølge Center for Ludomani er der omkring 125.000 danskere over 18 år som i varierende grad har problemer med pengespil (https://ludomani.dk/ludomani/tal-og-statistik).

Det er temmelig mange mennesker, og dem bør for i alt i verden forsøge at hjælpe. Derfor er det også helt skørt at den danske stat ejer 80% af aktierne i Danske Spil, det største spilfirma i Danmark.

Staten har mange vigtige opgaver, men at tjene på pengespil er ikke en af dem. Der er intet i vejen med pengespil. Jeg forstår spændingen og glæden ved at vinde en mindre sum penge en gang imellem.

Vi skal bare ikke glemme at hasardspil altid har udnyttet vores dårlige lyster, og firmaer som Danske Spil altid har været med at til at skabe grobund for ludomani. De eneste der konsistent tjener på pengespil, det er spilfirmaerne, og det bør den danske stat ikke bakke op om. 

Overskuddet fra Danske Spil som den danske stat får del i går til gode formål. Dansk Ungdoms Fællesråd får sine tidsmidler derfra, og de går videre til alle Danmarks ungdomsforeninger. Det kan bare ikke være det afgørende argument for, at vi skal have aktier i Danske Spil. Hvorfor er det lige præcis Danmarks ludomaner der skal betale for, at danske unge har foreninger de kan engagere sig i?

Hvis vi kan blive enige om at støtte det danske foreningsliv, så lad os da gøre det gennem finansloven, og lad alle danske borgere bakke op om fællesskabet i ungdomsforeninger – i stedet for at omfordele fra udsatte ludomaner til raske unge.

Statens opgaver bliver aldrig at holde aktier i en virksomhed, som tjener penge på at få os til at gøre noget, som vi ved kan ende galt, og netop af den grund bør den danske stat sælge alle aktier i Danske Spil.