Inger Støjberg kan blive DF's livredder

Det er ikke tilfældigt, at Dansk Folkeparti bejler så kraftigt til Inger Støjberg. Støjberg er en fremragende kommunikatør, hun er utroligt populær, og hun er den eneste politiker der kan give Dansk Folkeparti den fremgang, som de så inderligt leder efter.

Jesper Steenstrup Vogelius,

27/01/2021

Inger Støjberg er den eneste der kan genoplive Dansk Folkeparti.

Hvis der var valg i morgen, så vil vi følge de seneste meningsmålinger fra Yougov, Megafon m.fl. se Dansk Folkeparti være Danmarks 2. mindste parti. De vil være nogle mandater større end Liberal Alliance, mens Nye Borgerlige og de røde partier stryger forbi dem. Alternativet ryger ud. Totalt ud.

Dansk Folkeparti har, lidt på samme måde som Venstre, udviklet sig til et umulighedsprojekt, hvor skibet ikke ser ud til at være i stand til at blive vendt. Venstre meningsmålinger er katastrofale. De er langt værre end Dansk Folkeparti’s. Men i modsætning til DF, ja så har Venstre i det mindste 41 mandater (de har mistet to siden valget, i form af Marcus Knuth og Lars Løkke Rasmussen). Dansk Folkeparti fik, endda ifølge Kristian Thulesen Dahl selv ”en gedigen vælgerlussing” ved sidste valg. Det er nemlig fuldstændig rigtigt.

Dansk Folkeparti står med flere problemer, bla. at adskillige af deres tidligere vælgere, i dag mener at de er for useriøse, da de ikke valgte at tage del i regeringssamarbejdet fra 2015-2019. Derudover, er adskillige medlemmer af Dansk Folkeparti utilfredse med formanden Thulesen Dahl selv, og måske vigtigst af alt, så søger vælgerne mod Nye Borgerlige og De Konservative. Lang historie kort, så har Dansk Folkeparti gennem de sidste mange år, slået sig op som det systemkritiske parti, med den strammestre udlændingepolitik. Det har mange danskere sympati for, og af samme årsag fik DF 37 mandater ved folketingsvalget 2015. Deres bedste resultat nogensinde. Det er der ikke blevet fulgt op på, og nu står DF hvor de gør. Dansk Folkeparti vil kun få cirka 5,2% procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen (med en statistisk usikkerhed på 1,4%).

Det bringer usikkerhed i partiet og i ledelsen, og i et måske desperat forsøg, rækker Thulesen Dahl hånden ud til Inger Støjberg, i håb om at hun vil skifte til DF, efter det store tumultariske forløb i Venstre, der ledte til Støjbergs afgang som næstformand. Støjberg kunne meget vel være den, der kan få vendt op og ned på situationen i DF. Jeg er uenig med dem, der mener, at det ville være klogest for Støjberg at skifte til Nye Borgerlige. Nye Borgerlige mangler størrelsen til for alvor at kunne tiltrække Støjberg, og NB har ikke nær så meget brug for Støjberg, som DF har. DF vil have langt mere at kunne tilbyde Støjberg, og Støjberg vil kunne løfte DF markant. DF vil være i stand til at kunne få langt mere opmærksomhed fra vælgerne og medierne, og hvad angår det politiske, så tror jeg nu engang, at NB er for liberale på det økonomiske område til, at Støjberg vil passe bedre ind dér, end hos DF.

DF må så sandelig også håbe på, at Støjberg vælger dem. DF har klart meget mere brug for hende, end NB har. NB står fuldstændig fantastisk godt i meningsmålingerne, og deres MF’ere er blandt de mest populære i hele Danmark. NB får et forrygende valg, næste gang det bliver afholdt. Om de så lige får 20 mandater som nogle målinger viser, er måske tvivlsomt, men en klar fremgang får de, uden tvivl. Derudover er formand Pernille Vermund, jo allerede ”Støjberg-agtig” i form og på det udlændingepolitiske område. Der er således rigtig mange sammenfald. Derudover kan NB jo prise sige lykkelige over, at have både Mette Thiesen og Lars Boje Matthiesen, som god opbakning. De to tiltrækker ligeledes kanon meget opmærksomhed fra medierne og fra befolkningen, at det synes unødvendigt, også at have Støjberg på holdet. Nogle spekulerer også i, at Støjberg skifter til Lars Løkke Rasmussens måske-parti. Den køber jeg slet ikke. Ak ja, Løkke stemte imod en rigsret i spørgsmålet om Inger Støjberg skulle for en rigsret eller ej. Så dén ros vil hun da unægtelig give ham. Men at tro at de to skal være makkere i et måske-parti, synes ganske usandsynligt med deres forskelle, ikke alene politisk, men også i form.

Dansk Folkeparti med en Morten Messerschmidt og Inger Støjberg i front, vil blive uhyggeligt i den blå blok. Men spørgsmålet er, om Pernille Vermund/Støjberg parret, er den rigtige cocktail? Jeg tror det ikke. Måske bliver Støjberg bare i Venstre? Det er der også en sandsynlighed for, men Støjberg er ikke kendt for at være hverken tålmodighed, eller glad for at blive sat på de bagerste rækker. I spørgsmålet om DF, så har DF unægtelig meget brug for Støjberg, men hvad Støjberg gør, bliver spændene.